27 de desembre 2006

A les Terres de l'Ebre viatjant "com un nen"

Torno a escriure el blog després de molts dies de no fer-ho i de que molts us penséssiu que això ja havia mort. Doncs encara no!
Avui, dimecres 27 de desembre la renfe feia una campanya de promoció dels trens de mitjana distància (cosa rara) de manera que presentant un val et feien un descompte del 40% en tots els bitllets i d'aquesta manera es pagava a tarifa infantil. El cas és que no volia desaprofitar l'oferta de cap de les maneres i he decidit baixar a fer una petita cacera cap a les Terres de l'Ebre.
Quan viatjo cap al sud tinc costum d'anar a agafar el tren a l'estació d'origen (sempre i quan no sigui excessivament aviat al matí) i així poder triar un bon lloc. En aquest cas, prendria el Regional Exprés de València que surt a les 9:19 de l'Estació de França.
El dia comença a la taquilla de Terrassa on em venen un bitllet normal de rodalies fins a Barcelona juntament amb un altre amb el 40% de descompte "27 i 28 de desembre" per fer el trajecte Sants - L'Aldea-Amposta. Agafo el tren a les 7:30 que surt de Terrassa i va a L'Hospitalet; avui no va gaire ple, es noten les vacances de Nadal que molts tenim sort de fer. Un cop a Sants vec que podria agafar el Catalunya Exprés anterior que va cap a L'Aldea però ja tenia pensat anar a l'Estació de França i el deixo passar. Ara haig d'esperar un R10 que com de costum acaba passant per la via 7 en lloc de fer-ho per la via 6. A més, amb tan mala fortuna que un minut després havia de sortir un regional a Cervera de la Marenda que primer s'anunciava per la via 7 i finalment per la via 8: els monitors tan de la via 7 com de la 8 anuncien tren a Cervera i com que arriba primer el de la R10 hi ha confusions a dojo, especialment amb els estrangers encara que molts d'ells acabarien a l'Estació de França igualment. Sigui com sigui, arribo a l'Estació en una hora de les millors del dia: hi ha el Catalan Talgo a punt per sortir, arriba el Tren Hotel de París i també marxa un Alvia.
Després de la diversió pujo a la 470 que em durà fins a L'Aldea i que està estacionada a la via 12. El viatge transcorre sense cap novetat destacable; baixa força gent a Port Aventura. Un cop a L'Aldea-Amposta inicio la cacera, esperant poder veure força trens de mercaderies i varietat de material. Finalment per això, només puc caçar els habituals regionals, dos Euromeds, dos Arcos, un Talgo i només un mercaderies... M'esperava tenir una mica més de sort.
Tal com tenia previst, demano novament un bitllet amb descompte i aquest cop me'l fan de "Tarifa 40%" per anar fins a L'Ampolla-Perelló-Deltebre. En aquesta estació poc moviment viuria en l'hora i tres quarts de ser-hi: dos regionals (els que agafaria), un comboi de via i obres i el talgo Mare Nostrum que passa a més de 200 km/h pel baixador; és una cosa que impressiona bastant.
Per no seguir-me "avorrint" decideixo agafar novament el tren però per baixar fins a Tortosa, aquest cop amb tarifa de nen autèntica. A la capital del Baix Ebre en els escassos deu minuts que tindria fins a la sortida del tren de tornada només podria aprofitar-los per comprar el bitllet directe Tortosa-Terrassa amb "Tarifa 40%". El viatge de tornada en la 448 reformada com de costum en aquests trens és una delícia, els millors trens de regionals sens dubte.