17 de març 2009

A Sant Cugat sota catenària polivalent

Avui he anat a fer una petita volteta per la línia Papiol-Mollet per veure l'estat de les obres. Des d'ahir (suposadament) els trens circulen tots per la via 2 en ambdós sentits entre Cerdanyola Universitat i Rubí, estacions incloses degut a la configuració d'agulles. Per anar-hi he passat primer per Castellbisbal on no he caçat res de bo i me n'he anat en una 447 fins a Sant Cugat, circulant per la via 2 des de Rubí (per Rubí també per la via 2). A Sant Cugat m'hi he estat 1 hora on he pogut caçar 447 i el butaner Granollers-Tarragona, que ja comença a ser un habitual de les meves caceres de la tarda. Els trens circulen ja sota catenària polivalent, catenària que està electrificada a 3000V cc però que està preparada per transformar-la a 25 kV ca. La imatge de veure una 447 sota catenària d'aspecte similar a la de les línies d'alta velocitat és si més no curiós, tal com es pot veure a la foto. A la via 1 s'està desmuntant la catenària convencional per instal·lar-ne també de polivalent. Afegir també que a l'aparcament de Sant Cugat hi havia una agulla diagonal entre vies, amb travessa només per a ample UIC, totalment muntada pendent de col·locar. Per tornar a Terrassa ho he fet passant per Cerdanyola Universitat (on hem passat per la via 2) i canvi a Cerdanyola. Per cert, que durant el viatge de tornada m'he trobat un personatge que ja me l'he trobat diversos cops al tren, amb cara de "penjat total" que va amb una gorra i que ve, s'asseu, et dóna la mà i et diu "te puedo hacer una pregunta?, tienes 1 euro?". No sé si és que sempre me'l trobo per casualitat o què però ja és la tercera vegada que el vec i no és que torni sempre amb renfe de Barcelona justament...

4 comentaris:

JOS-FER Fotografía y vídeo ha dit...

estrany el penjat, no? grasies un altre cop Bernat...

Anònim ha dit...

Obres i més obres XD Això és un no acabar. Per cert, és el 1r cop q et comento al teu blog, però fa molt q visito la teva pàgina i fas un gran treball. I ara per setmana santa, tornaran a canviar-nos els trens per obres com durant les vacances de Nadal o q?

Merci!

Anònim ha dit...

Em sembla que un cop el vaig trobar jo també, el que pasa es que em vaig fer el guiri, tot contestant-li un "sorry?". El penjat em va deixar estar i punt i final. Ah, el millor és que jo, mentre em feia el guiri, portava una camiseta de les Festes de Primavera de L'Hospitalet 2004 jaja.

Anònim ha dit...

Aquesta catenaria l'han posat també en el tram que surt de l'estació abandonada del baricentro, direcció Mollet. A veure si per fi li donen un bon servei a aquesta línia.