29 de juny 2010

Vaga a FGC

Acabo de venir de la Barcelona-Vallès per fer un trajecte Terrassa Rambla-Pl.Catalunya. En primer lloc dir que no s'estan complint els serveis mínims per la presència i imagino que durant una estona encara deu haver estat pitjor de treballadors protestant a l'estació de Pl.Catalunya. Tot ha començat quan havia d'agafar el S1 de les 6:54 que finalment ha sortit a les 7:01 i no de la via 1 com tothom pensava sinó de la via 2, que ha provocat corredisses per canviar d'andana. Ja durant tot el trajecte el tren ha anat sovint més lent de l'habitual i a Sarrià ja s'hi ha parat una bona estona. Al tornar a arrencar el maquinista ha anunciat que el tren pararia a Les Tres Torres, La Bonanova i Sant Gervasi també. Fins a Sant Gervasi hem anat fent més o menys bé, però a Sant Gervasi ja ens hi hem estat parats ben bé 5 minuts. Posteriorment el tren ha seguit fins a Gràcia on ha estat parat ben bé 10-15 minuts més; els L7 finalitzaven a Gràcia i feien de llançadora fins a Av.Tibidabo i els L6 no circulaven fins a Pl.Catalunya tampoc (feien la llançadora Sarrià-Reina Elisenda). Finalment seguim fins a Provença on s'anuncia que el tren finalitza recorregut en aquella estació, però quan ja sortíem de l'andana han anunciat per megafonia que el tren de la via 2 (o sigui amb el que havia vingut) seguiria fins a Pl.Catalunya. Torna a pujar al tren i finalment hem entrat per la via 3 de Pl.Catalunya, 1 hora i 10 minuts després de sortir de Terrassa-Rambla. En aquesta estació com he dit hi havia treballadors de FGC protestant a la nau de les vies 1 i 2 i els pocs trens que circulaven ho feien per la via 1 (jo he vist sortir un S2 a Sabadell i prou, als monitors no s'anunciava cap més tren). Els trens a les vies 3, 4 i 5 estaven parats i amb l'indicador de "Reservat". Conclusió: no s'han complert els serveis mínims, només circulaven S1 i S2 des de Pl.Catalunya parant a totes les estacions i que sortien amb comptagotes. A Pl.Catalunya hi havia diversos mitjans de comunicació cobrint la noticia.

7 comentaris:

gatobus ha dit...

Perquè hem de pagar la baixada de sous els usuaris dels FGC? Si es volen queixar a l’empresa per la baixada de sous que OBRIN les portes, tots els usuaris tindrem servei gratuït i ja veurem que ràpidament posen remei per evitar pèrdues econòmiques.

Aquest matí he gastat 3 picades de dues zones sense poder sortir de Barcelona. Quan estava assegut al tren direcció U.Autonoma, a les 8,30h, ens han anunciat que els trens només sortien de Provença. Ràpidament he sortit dels FGC he agafat el metro, però com que feia més de 30 minuts que estava esperant assegut dins del ferrocarril el metro m’ha contat la “picada”...
Després a Provença era impossible baixar a la via, i he decidit esperar a les 9 del matí, hora en que els servei es normalitzaria...
Per fer temps he tornat fins a Pl.Catalunya i he fet la reclamació per incompliment dels serveis mínims.
En fi, una vergonya que com sempre els usuaris haguem de pagar les decisions de directius d’empresa, que ben segur NO han patit els efectes de la vaga.

david ha dit...

Ja m´agradaria veure la reacció dels senyor funcionaris conductors de trens, si a la seva empresa els haguessin reduit el sou un 20%, com ha passat en moltes empreses i en el meu cas, per conservar el seu lloc de treball.
Com es posava abans a les instancies

QUE DIOS GUARDE A V.I. CONDUCTORES DE FERROCARRIL

Joan Fitó y Arturo Juárez ha dit...

Els conductors de FGC,no son funcionaris, eh David.
Tot això es culpa del polític cordobès i acabat, José Montilla i el seu amic conseller d'economia, el senyor corrupte Antoni Castells

david ha dit...

Arturo, jo no estic parlant de politica, i que sapiga FGC es una empresa publica de la Generalitat de Catalunya, per lo tant funcionaris. Vagi la pressumpció d´innocencia per endavant.

Anònim ha dit...

Arturo: Ens poden importar les teves opinions sobre ferrocarrils però gens ni mica les teves opcions polítiques i més si en comptes de ser opinions es converteixen en insults.
David: No tothom que treballa a la Generalitat és funcionari. I en cap cas son funcionaris els treballadors de les empreses propietat de la Generalitat. Simplement, els de FGC són treballadors d'una empresa pública i per tant afectats per les mesures del Govern central.
Josep.

david ha dit...

gracies per l´apunt, anonim

Anònim ha dit...

Els FGC no son funcionaris perque no dependen de l'estat, sino que es una empresa amb dret public. que vol dir aixo? que es una empresa privada, amb el seu president, pero qui posa els diners es la generalitat.
Es per aixo que el govern no pot dictaminar una reduccio de salaris a la plantilla d'FGC perque no depen d'ell, es com si ara ZP digues que a tots els forners de la provincia de tarragona li tregues el 5% del salari...