28 d’agost 2006

El tren a l'Agulla


Ahir va haver-hi el ja tradicional servei entre Manresa i el Parc de l'Agulla, ja que és la Festa Major de la capital del Bages i al parc s'hi fan diverses activitats. L'acte principal és l'espectacle piromusical que s'ofereix a les 10 de la nit i pel qual es combrega un nombre de persones molt elevat, que col·lapsen de trànsit tota la zona. I aquí és on el tren hi té un paper important per acostar la gent al castell de focs. L'únic problema és que el servei finalitza a les 21:30 i aleshores no hi ha la possibilitat de tornar en tren cap a Manresa un cop acabats els focs. Segur que sí hi hagués tren fins a les 23:00 molta més gent optaria per aquest medi de transport i molts menys cotxes embotellarien els entorns del Parc de l'Agulla.
A la foto, el penúltim servei que pujaria fins a l'Agulla aquell dia, servit per un automotor dièsel MAN, el qual va arribar ple totalment de gent. Com que només es pot baixar per les portes del cotxe central (ja que l'andana que es munta és curta) hi ha gent que cansats d'esperar van optar per saltar del tren per les altres portes tot i no haver-hi andana. Potser s'hauria de plantejar construir una andana senzilla d'obra de manera permanent i de longitud suficient per acollir tres cotxes.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Doncs molt malament per FGC i l'Ajuntament de Manresa que no prevenguin trens per tornar del castell de focs.
Realment jo coses que no s'entenen. Fan veure que volen potenciar el tranpsort públic i redui l'ús del vehicle privat i després resulta que els serveis especials entre Manresa i el Parc de l'Agulla no et permeten tornar d'un dels actes més multitudinaris que es realitzen. Que s'ho facin mirar.