14 de febrer 2007

Caçant Civia aquest cop a Puigcerdà i La Tor

Avui hem pogut gaudir d'una cacera ferroviària molt excepcional. Es tractava de veure el Civia 463-203 en proves per la línia de Puigcerdà. El tren ha pujat fins a la capital de la Cerdanya i fins i tot ha fet una ràpida incursió a La Tor de Querol.
El dia ha començat a Vic on ens hem trobat amb els altres caçadors. Un cop hem vist passar el Civia per la via 1 a tota velocitat ens hem dirigit cap al nord, però suposant que el tren havia anat molt ràpid i per tant hem arribat fins a Ribes de Freser. Allí sabem que el tren encara és lluny però que arribaria aviat. Dit i fet, vora la 1 del migdia ha aparegut el Civia i ha fet parada i fonda a l'estació fins a les 15:20 quan un cop el tren anterior havia arribat a Puigcerdà el tren disposava de via lliure per ell sol. La persecussió en cotxe no ha estat gaire fructífera ja que el Civia pujava a molt bona velocitat per la línia i només ens l'hem creuat molt fugaçment al pas a nivell de Toses. Finalment hem decidit anar fins a Puigcerdà on un cop arribats en molt poca estona arriba el famós tren i s'estaciona a la via 1. Acabem sabent que seguirà fins a La Tor i el seguim per veure un tren tan especial en una estació internacional compartint vies amb trens de la Sncf. Arribem a temps i malgrat una calamarsada que ha començat a caure hem vist el tren sortir de nou cap a Puigcerdà. Aprofitant l'avinentesa també hem fotografiat una mica el modern AGC de la Sncf allí estacionat i hem tornat cap a Puigcerdà on hem fet fotos del Civia amb més calma. El temps seguia enredat amb calamarsa i pluja i decidim tornar cap al sud però satisfets d'haver pogut veure un tren en proves en aquesta zona pirinenca.

6 comentaris:

David JB ha dit...

Uohh, què guai!! El civia al Pirineu, és genial. Tant de bo algun dia sigui freqüent veure'ls per aquesta línia.

Anònim ha dit...

Hola. Aquest tren va estar ahir, 14 de febrer, aturat bona part del matí a la tercera via de l'estació de Mollet Sta Rosa. Jo el vaig contemplar entre les 9 i les 10 del matí. Em vaig apropar i vaig veure que el seu interior estava ple de bidons blanquinosos, uns a sobre dels altres.
Quan vaig tornar al migdia ja no hi era.

Anònim ha dit...

Deu ser el famós Civia Alpino no aquest? Tant de parlar d'ell i ja el podem gaudir en aquesta línia.

Anònim ha dit...

Impressionant! Com us en entereu? Era un Civia normal, o era d'aquests que en diran Alpino?

Bernat Borràs ha dit...

El Civia que vam caça n'era un de normal, que segons ens van dir aniria a la línia R1 de rodalies de Barcelona, per variar.

Anònim ha dit...

Bernat!
Jo també vaig veure el civia, la tarda del dia 14, a l'estació de ripoll. Estàs sempre a l'última eh!
Una salutació des de queralbs,
Josep