17 d’octubre 2007

Acomiadament de Pallejà per la superfície

El proper dissabte 20 d'octubre entrarà en funcionament la nova estació i variant subterrània de Pallejà, tal com vaig esmentar a l'anterior post. Si diumenge vaig anar a dir adéu al traçat en superfície avui he anat a dir adéu a l'estació provisional que des del juny de 2005 ha donat servei a la població. Pallejà ja no veurà passar més trens per la superfície, enterrant una història que va iniciar-se l'any 1912.

Per acomiadar el traçat i l'estació he agafat un tren a Pl.Espanya. El primer que sortia era un L8 però en veure que als monitors no figurava el logotip de PMR de seguida he sabut que seria una unitat 211, que cada dia són més difícils de veure (tot i que avui no tant!). Amb la 211 he anat fins a Sant Boi on he esperat un S4, servit per la 213.30 que m'ha dut fins a Pallejà, passant per darrer cop pel pas a nivell del carrer Mestre Falla. Un cop a l'estació he fet fotos de tot i en l'hora que he estat allí (fins que he agafat el següent S4) he pogut veure unitats 211 (avui en circulaven un total de 4!), unitats 213 i el tren de potassa pujant de buit del port cap a les mines. No cal dir que també he aprofitat per comprar un bitllet de paper que aviat serà històric a la taquilla de Pallejà.

Finalment ha arribat el moment d'agafar el tren i recórrer, ja de nit, el tram nord de Pallejà per darrer cop per la superfície. He notat una sensació estranya, fins i tot com d'una mica de tristesa o melanconia ja que he seguit les obres amb bastant detall des dels seus inicis i ara ja s'acaba. De tota manera, la nova estació diuen que és força maca (malgrat ser subterrània). La veritat és que mirant pel finestral que es veu des del carrer sembla que si més no és millor que la de Sant Andreu de la Barca, encara que no és gaire difícil...

Seguirem informant, ja des de la nova estació.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

es una molt bona manera de dir adeu amb 211, potassers.
qui ha vist la linia i qui la veu.
aixi haguessin fet el mateix amb el trenet a alacant o valencia.
david dénia

Anònim ha dit...

Em podrieu dir quins horaris de servei tenen els 211 siusplau?

Anònim ha dit...

Bernat et demanaria que la proxima actualitzacio fosi la de la señalitzacio fixa de FGC SI-US-PLAU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

Anònim ha dit...

Preguntes en relació a FGC:

Llàstima que la inauguració de Pallejà coincideixi amb el caos ferroviari degut a les p**** obres de l'AVE. Suposo que la circulació arribarà com a mínim fins a Av. Carrilet, però per altra banda, no podrien posar trens entre les estacions de Pl. Espanya i Europa/Fira?? En sabeu algo??

Com està la situació de les obres de l'allargament a Terrassa? Quan està previst que s'inauguri?