20 de febrer 2008

20/02/2008 Dia històric arribada LAV a Barcelona

Avui 20 de febrer de 2008 és un dia històric per Catalunya. Per fi, després de no poc problemes i retards i d'estar tots ja mig "partíos y doblaos" el tren d'alta velocitat entre Barcelona i Madrid s'ha posat en servei, amb l'entrada en funcionament comercial del tram Camp de Tarragona-Barcelona Sants.

Per això, aprofitant que tenia la tarda lliure, he inciat la meva ruta a l'estació de Sants on ara sí està ben ple de Velaros per totes les vies. El més ben situat era un de la via 6, en concret el 103-017 que tothom fotografiava fins i tot amb telèfons mòbils. Tothom volia tenir un record d'una jornada tan especial.

De l'estació de Sants me n'he anat en rodalies cap a Sant Sadurní d'Anoia, on volia fer fotos d'un AVE 103 passant pel viaducte de L'Avernó. És la foto que il·lustra aquest bloc i que correspon a l'AVE 3162 que sortia a les 16:00 de Sants i ha passat pel viaducte a les 16:16 (!).

De Sant Sadurní he anat cap a Castellbisbal on he esperat l'AVE 3151 que venia directe de Madrid i ha passat a les 17:15, estant prevista la seva arribada a Barcelona a les 17:38; probablement deu haver arribat avançat.

Finalment i com a propina, he tingut el temps just per caçar el darrer AVE, el 3170 Barcelona-Madrid directe a El Papiol. En aquest cas el tren ha passat per allí a les 17:40, deu minuts després de sortir de Barcelona.

En fi, dia històric sens dubte en el qual la meteorologia no ha acabat d'acompanyar gaire, si bé ara cal que el tren arribi a França i connecti amb la xarxa d'ample internacional, trencant-se per fi l'aïllament ferroviari que encara tenim. Esperem que el 2012 per fi podem dir que "això està acabat".

7 comentaris:

Anònim ha dit...

¡OSTRES! Jo també sóc un dels que ha fet fotos, des del mateix lloc on tu eres, i al mateix tren. Li reconec les taques de fang. Fa 6 mesos que no plovia i ara que treiem l'AVE va i plou (em recorda a la tipica cantinela de qui ha acabat de rentar el cotxe jeje).
Salutacions,

Bernat Borràs ha dit...

Ja he pensat que no era el primer perquè he vist petjades "sospitoses". Ara, el mateix mateix tren segur que no era a no ser que estiguessis camuflat per allà.
Salutacions.

Anònim ha dit...

A Sants tothom feia fotos? Els guardes de seguretat deurien tenir mal de panxa de tant de veure a la gent fent fotos als seus mimadíssims.

Bernat Borràs ha dit...

Suposo que ahir hi havia certa tolerància. Ja veurem dissabte com anirà, que aniré a provar l'AVE de Barcelona a Lleida.

Anònim ha dit...

Teniu té raó, hi devia haver certa tolerància. Ahir jo vaig fer fotos on fins i tot sortia algun guardia dels de Control d'Entrada i no em van dir res (de tota manera tinc el permis de fotògraf aficionat d'ADIF). I el tren si que era el mateix, la taca de fang del costat és inconfundible. La vaig penjar al méu fotolog encara que retocada per que no es veiés la taca, però continuava estacionat al mateix lloc.
http://www.fotolog.com/jotaq/
Salutacions,

Anònim ha dit...

la catenaria de l`estacio de sants es rigida?

Bernat Borràs ha dit...

Ah val Joaquim, tu estàs parlant del Velaro de Sants! Jo pensava que deies que tenies una foto igual al viaducte de L'Avernó a Sant Sadurní, on em vaig enfangar bé els peus!
Anònim, la catenària de Sants per a les vies UIC sí que és rígida. La resta de moment és catenària convencional.