10 de setembre 2009

09.09.09 Cacera amb moltes preses

Ahir, dia 09-09-09 (curiosa data), vaig anar amb un amic de cacera per la línia de Vilafranca. El primer lloc escollit va ser al viaducte de Lavernó de Sant Sadurní d'Anoia. Per arribar-hi vam agafar el tren a Vilafranca que passa les 15:20 per Vilafranca però que circulava amb 20 minuts de retard. Un cop a Sant Sadurní era qüestió d'esperar, amb molta paciència i aguantant la calor, un mercant. Va trigar a passar, i després d'entretenir-nos observant AVEs, Avants i Alvies va venir una doble de 269 remolcant el butaner Granollers-Tarragona. Més tard també vam poder veure una altra doble de 269 que tibava un llarg portacotxes groc.
Ja cansats de Sant Sadurní ens en vam anar cap a Castellbisbal. La primera estona no va ser gaire animada però l'arribada de la 269-109 amb un mercant que es va estacionar a l'estació, i les maniobres següents, animaven la tarda. Però només era l'inici del petit festival que tindríem ja que en pocs minuts passaria una altra doble de 269 amb un Teco, una 250 amb el químic i... el plat fort del dia i que tenia moltíssimes ganes de fotografiar: la 335-011 d'Euro Cargo Rail, el primer tren d'operador privat de mercaderies que caço a Catalunya. Cal dir que aquesta caça va ser ja quasi en el temps de descompte, ja que ja hi havia el R7 a la via 4 esperant per sortir i que volia agafar fins a Cerdanyola.

Així doncs vaig tornar a Terrassa via Rubí-St.Cugat, podent observar les obres que s'estan duent a terme. Actualment l'accés a la línia es fa únicament pel catet del triangle de la línia Papiol-Mollet més proper a Castellbisbal. L'altra via es troba actualment sense catenària. També vaig poder veure un nou apartador per a trens d'ample UIC abans del túnel que desemboca a l'estació de Rubí. Un cop a Cerdanyola vaig agafar un R4 fins a Terrassa Est, on m'esperaria que vingués un dels suposats Civia que estan fent alguns serveis L'Hospitalet-Terrassa a la línia R4. I així va ser, després d'una llarga espera vaig tenir el privilegi de viatjar en un Civia 465 de Terrassa Est a Terrassa. El tren tornaria després de buit cap a Barcelona. Llàstima que l'estació de Terrassa no és precisament magnífica d'il·luminació i costava fer fotos decents sense trípode. En fi, suposo que ja ens cansarem de veure'ls els Civia a la R4!

3 comentaris:

Marc Duque ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Marc Duque ha dit...

Vaya veo que no fui el unico que lo cojio ayer, el civia, yo hice el trayecto sants - montcada bif. y que se diga por los comentarios de la gente, le gusta el nuevo modelo, todo eran ya era hora de algo nuevo todo para la costa, ahora somos nosotros.

Anònim ha dit...

Enhorabona pel safari fotografic, tot i l´espera a St. Sadurni, veient passar els aves, alvies i d´altres això deu ser molta estona. La foto es molt bona.