07 de juliol 2007

El nou telefèric de Montjuïc

Ahir per fi vaig anar al telefèric de Montjuïc per pujar-hi. L'havia vist fent proves des de l'estació inferior (Parc Montjuïc) però encara no havia tingut ocasió de viatjar-hi. La veritat és que les noves instal·lacions estan molt i molt bé, vaig quedar encantat amb el nou telefèric. Les vistes des de la cabina són magnífiques, ja ni ho recordava respecte les antigues cabines. Les noves cabines també estan ben dissenyades amb grans finestrals per poder gaudir del paisatge i que a més de moment estan molt nets i no hi ha ratllades ni temes d'aquests que esperem que es cuidin en aquesta nova etapa. Pel què fa a les estacions estan ben integrades en l'entorn, especialment la del Castell que després de tanta polèmica gairebé ni es veu, estant adossada a la part inferior de les muralles. Sorprèn la profusió de MAEs del tipus estàndard de TMB que hi ha a les estacions i fins i tot n'hi ha de les que només accepten targetes (!). El preu és lleugerament alt (7,50€) però permet anar del Parc de Montjuïc al Castell i tornar, amb possibilitat de baixar a Mirador. Aquesta estació intermitja és la més curiosa de totes, en primer lloc pel gir de 90º que realitzen les cabines per seguir per un dels dos trams i en segon lloc per un desviament que hi ha de la línia general que baixa a un soterrani on es guarden les cabines. I encara pot arribar a ser una estació més "estranya" si es fa una prolongació de la línia, tal com s'ha parlat, a Miramar.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Bernat, per quan les fotos del nou teleferic? que en tinc curiositat!!!(de fet...en fa com uns 10 anys o mes que no hi pujo!)
Que vagi tot molt be!!

Anònim ha dit...

Bernat cuan posis les fotos del nou teleferic posa les del vell teleferic siusplau.


Moltes gracies!!!!!!

Bernat Borràs ha dit...

Doncs em sap greu però quan posi fotos del nou telecabina no en podré posar del vell perquè desgraciadament no en tinc. Si algú de vosaltres me'n vol enviar seran molt benvingudes a trenscat@menta.net. Per cert, us demano que no tingueu pressa en veure les fotos perquè primerament estic fent la web dels trens del País Valencià (bé, del què tinc) per anar completant trenscat.cat. Gràcies!

Anònim ha dit...

no pasa res gracias de totes maneres


pero posa el mes aviat posible les noves

Anònim ha dit...

estic cunten de aquesta pagina felicitats!