31 de juliol 2007

Olesa, convertida a baixador en via única per uns dies

Avui he anat a Olesa a veure les obres de connexió de vies més en detall i com ha quedat en baixador en via única durant uns dies (fins l'1 d'agost). De fet no passa cada dia que al poble amb el que tinc més relació després de Terrassa facin aquest tipus de treballs. El viatge ha començat a Pl.Espanya on he agafat un S8 des del qual he pogut observar que les obres de Pallejà avancen a un ritme vertiginós: es veu via ja muntada a les dues entrades del túnel i fins i tot escales mecàniques i ascensor per accedir a la nova estació; possiblement abans de final d'any els trens ja circulin pel nou traçat. Aprofitant l'avinentesa he baixat a Martorell-Vila, estació que també té els treballs força avançats i que malgrat l'estretor de la zona sembla que quedarà prou bé. Amb un S4 he anat fins a Abrera, final de trajecte per a aquests trens d'avui fins dimecres; el tram fins a Olesa calia fer-lo en bus, tot i que de fet sortia més a compte esperar el R5 ja que els dos acabaven arribant simultàniament a la població olesana. Un cop a Olesa de Montserrat he vist tot el sarau de les obres, que avui es centrava bàsicament en la bona col·locació del balast de les vies i la instal·lació de catenària a les actuals vies 3 i 5 (possiblement passaran a anomenar-se vies 2 i 4 en breu). A més, de propina, he pogut veure el saler de Solvay tot i que els contrallums m'han jugat una mala passada, a més que potser no estava en la situació més idònia per fer una bona foto. Sigui com sigui, una tarda ben aprofitada.
A la foto del bloc podem veure la 213.16 (unitat que casualment sempre està enmig de tots els saraus) sortint d'Olesa cap Abrera amb els llums blaus encesos testimonis del FAP desactivat, mentre munten catenària a la via 3. A més, els nous senyals lluminosos ja es troben encesos tot i que com es pot observar, la seva visibilitat és més aviat escassa encara, sobretot el de la via 1 (per on circula la 213).

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Tot això es fa per l'arribada del metro comarcal?

Bernat Borràs ha dit...

Efectivament, els desdoblaments es fan pels metros comarcals tant del Bages com de l'Anoia. El què desconec és quan es preveu que entrin en servei.

Anònim ha dit...

Ei, estan posant xula l'estació de mon futur poble, eh? :-D