06 de gener 2008

Primeres fotos 2008: tren de vapor de Reis a Abrera

Avui, 5 de gener, he fet la meva primera sortida fotogràfico-ferroviària de 2008, que com ja va essent tradicional ha estat per veure el tren de Reis. En aquest cas, el tren de vapor de Reis que ha dut Ses Majestats fins a Abrera. Per desgràcia a Olesa, el que vindria ser el meu segon poble, des de fa dos anys que no arriben en tren de vapor tot i que sembla que l'enyoren ja que a la cavalcada justament des de fa dos anys posen una mena de tren de vapor de cartró que reparteix carbó als nens... Per sort a Abrera segueixen optant pel mitjà de transport més màgic per arribar-hi, i que duri molts anys!
La ruta ha començat a l'estació d'Olesa on he agafat un R5 fins a Abrera, conduït per un amic. Només arribar a l'estació, l'andana de la via 2 estava ja plena de gom a gom esperant el tren reial. Jo me n'he anat a l'altra andana, on he trobat una colla d'amics que venien a fer el mateix que jo. A les 6 i poc entrava a Abrera (després de fer la "ziga-zaga" de la que parlava anteriorment en una altra entrada del bloc) el tren de vapor, encapçalat per la Monistrol 209 i una llarga composició de 5 cotxes de fusta (!). A les 18:20 ha passat el tren regular cap a Manresa i poc després s'han realitzat les maniobres per a col·locar la locomotora a l'altre cap i poder tornar cap al dipòsit de Martorell-Enllaç. Com que jo havia de tornar a Olesa i donat que era dissabte no tenia cap tren fins ben bé 40 minuts més tard he agafat el R5 direcció L'Hospitalet fins a Martorell-Central, on posteriorment he agafat el tren que anava a Manresa per finalitzar el viatge a Olesa de Montserrat.

2 comentaris:

Pol Llopart ha dit...

Va ser una gran nit ! i espero que els habitants de Abrera de aquí uns anys no s'hagin de conformar amb un tren de cartró... ;)

Pol Llopart

passet per el meu: http://pol-jo.blogspot.com/

Anònim ha dit...

Tenieu un passi VIP de l'andana sentit Olesa? :-D

Jo volia sentir el vapor i el pop-pop-pop més de prop amb la xicota... ;-D