27 de desembre 2007

Darrera sortida del 2007: a Abrera fent zig-zag

Aquesta tarda he fet la que molt probablement sigui la darrera sortida de cacera fotogràfica d'aquest any 2007, si bé demà agafaré novament el tren però serà per anar a la feina i de compres. En fi, el cas és que la meva darrera escapada de l'any ha estat a la línia Llobregat-Anoia que tenia molt "abandonada", ja que només estava pendent dels trens desviats per Vilafranca i del caos de rodalies últimament.
L'excursió ha començat a Plaça Catalunya, agafant un tren de la línia R4 fins a Martorell. Comentar que al nus de El Papiol/Castellbisbal avancen les obres per incorporar el tercer carril cap a la línia Papiol-Mollet... ara que començava a entendre com anava tot plegat el tornen a canviar! Una altra cosa a comentar, algú ha vist darrerament cap tren de rodalies net i sense grafitis? És que d'un temps ençà la cosa fa més fàstic que mai, com si a la renfe si li enfumés tot ara que el traspàs de competències és imminent. Això sí, a l'estació de Plaça Catalunya està ple de llumets de Nadal (jo no ho havia vist mai...) i pels altaveus van repetint una mena de felicitació de Nadal. Ja a Martorell he pogut veure una 269 maniobrant i un mercaderies, després de sortir de l'estació pel què serà el futur bar.

Vaig cap a Martorell-Central on espero un S4 per anar fins a Abrera: "sorpresa", és una 211 en lloc d'una 213! La veritat és que ja ni hi pensava amb les 211 però quan l'he vista m'ha fet molta il·lusió. De Martorell-Enllaç a Abrera les obres de desdoblament de via ja es troben molt avançades, circulant-se per via nova des de mig camí i per la via "vella" remodelada. A l'entrada d'Abrera es produeix un curiós zig-zag, ja que els trens passen de la nova via 2 a la original via 1 a través d'una nova diagonal, per a continuació haver-hi l'agulla per entrar a la via desviada original de l'estació. A la foto del bloc podeu veure de què us parlo, amb la 211.03 fent "esses".

Espero el R5 que va cap a Barcelona, vaig fins a Martorell-Enllaç i després amb un S8 baixo a Martorell-Vila, estació que està acabada de remodelar. La veritat és que no em desagrada com ha quedat, i més tenint en compte que no hi havia gaire disponibilitat d'espai. Ara s'entra a través d'un pas inferior, que es desdobla i s'aprofita per comunicar no només les andanes entre sí sinó també amb la zona de Costablanca substituint l'antic pas a nivell. La veritat és que tot plegat és de disseny molt simple i funcional, on destaca la molt bona il·luminació nocturna existent.

La darrera etapa abans de tornar a casa ha consistit en una parada a la nova estació subterrània de Pallejà, on he fotografiat trens des de l'andana de la via 2, amb l'esperança que passés el potasser des del port però no hi ha hagut sort. Finalment, amb un S8 he anat fins a L'Hospitalet-Av.Carrilet, on tots els trens finalitzen recorregut i on tot està molt ben muntat per facilitar dins del possible la fluidesa dels viatgers i els transbordaments amb el metro. Jo també he fet l'enllaç i he anat fins a Rambla Just Oliveras on ràpidament he canviat a un R4 que tot i una mica de demora m'ha dut fins a Terrassa.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Si, jo també he vist últimament molts grafits als rodalies. Es una vergonya.

Anònim ha dit...

Vaja, quina sort, has enganxat una 211 prop del meu poble!

Bé, avui mentre era al balcó badant he vist passar un potasser de buit...Llàstima que no duguès la càmera a sobre, a veure si a la propera...

;-D

Anònim ha dit...

Ja podrien deixar l'acces de lintercambiador metro-FGC de Av. Carrilet sempre així, com ho han posat ara per fecilitar l'intercambi mentre duri el caos per l'AVE.
Perque l'estat normal és: 2 torniquets per descarregar a tota la gent que venim del metro. Cada dia ho tenim que sofrir un centenar de persones que hi baixem allà amb cada tren. I et parlo de les 7 del mati!
Bon any!

Anònim ha dit...

Avui, 31 de desembre...Un altra 211 per Olesa!

Esperem que es faci un costum. :-D