04 d’abril 2008

2n viatge AVE a Lleida i tren Seat FGC

Avui he repetit d'AVE. Després de fer el primer viatge el 23 de febrer de Barcelona a Lleida avui he repetit l'experiència per motius laborals. El viatge de Sants a Lleida l'hem fet a bord de l'AVE Barcelona-Madrid-Sevilla, recorrent el trajecte puntualíssimament fins a la capital del Segrià i assolint una punta de 302 km/h. El trajecte es recorre amb molta suavitat si bé hi ha alguns punts on la via sembla un "dragon khan" com és sobretot el pas pel túnel urbà de Vilafranca del Penedès. A l'estació de Lleida Pirineus hi havia un visitant "insòlit" o si més no poc habitual, un automotor de la sèrie 432 de 2 cotxes que estava a la via 5 preparat per sortir més tard cap a Montsó-Riu Cinca.
Ja de tornada, hem agafat l'AVE que passa a les 11:40 per Lleida i arriba a les 12:54 a Barcelona. El tren ha vingut 5 minuts tard i per sorpresa nostra anava en doble composició, formant una llarga butifarra de 400 metres d'AVE. El tren ha arribat a una punta de 303 km/h si bé la majoria d'estona anàvem a 250-270 km/h. Fins i tot el tren ha parat la marxa a l'alçada del PB de Sant Vicenç dels Horts, per motius desconeguts. Malgrat tot, com que té l'horari molt folgat ha arribat amb només 1 minut de retard a la via 6 de Barcelona.

Després dels viatges en AVE me n'he anat cap a la línia Llobregat-Anoia dels FGC, fent la connexió de Sants a Gornal a bord d'una 451 que ha estat interiorment remodelada fa poc, amb els seients retapissats i millor il·luminació. He fet fotos a Gornal, L'Hospitalet-Av.Carrilet i Sant Boi, on he esperat el tren de la Seat que avui ja venia remolcat per una habitual 254. El tren és tan llarg que no m'ha cabut sencer a la recta de l'estació! Després me n'he anat cap a Molí Nou on tot fent fotos m'han truncat els plans ja que m'han dit que no es poden fer fotos sense autorització a FGC... a mi m'havien dit que sí que es podien fer fotos lliurement (amb algunes excepcions) i per això estic investigant per saber la normativa real. De tota manera, és ben absurd que aquí ens posin tants impediments quan a tot Europa fer fotos a trens està ben considerat i no suposa cap problema ni de seguretat (que tant agrada dir) ni de res.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Dons ja t'asseguro jo que s'en poden fer de fotos, quant vaig anar al CTC o vaig preguntar i hem van dir que exepte CTC, cotxeres,... no es necessita autoritcazio

Anònim ha dit...

anem be, ara li posem tanques a l´oasi. a fgv, segons com bufi el vent tambe et diran que no, pero personalment millor fer les fotos fora de l´estacio amb el tren integrat al paisatge.
recaets des de dénia, david

Anònim ha dit...

En la red de adif ya no es necesario el permiso de obtencion de fotografias os dejo el enlace:http://www.adif.es/comunicacion/ y clicais en Aficionados Fotografia Ferrocaril y os saldra la carta.