01 d’abril 2008

Civies o porqueries ambulants?

Avui per motius laborals he anat a Mataró en tren des de Barcelona. El cas és que tots els trens que he vist anaven fets una autèntica porqueria, grafitejats cotxes sencers de dalt a baix, especialment els "flamants" Civia que a sobre representa que tenen una pintura antigrafiti. Entenc que algun tren es pugui colar i aparegui grafitejat (tot i que no n'hi hauria d'haver ni un així) però és que TOTS els trens que he vist anaven grafitejats i no precisament un gargot i prou. Realment feia FÀSTIC i no entenc com renfe no fa absolutament RES per intentar evitar-ho. Mesures tan simples com col·locar tanques de veritat als llocs on s'estacionen trens segur que pal·liarien aquests delictes. Però la sensació és que a renfe se li en refum rodalies Barcelona i que ho volen deixar caure totalment. La veritat és que només cal anar a rodalies Madrid o València on la cosa canvia al 100%, els trens estan majoritàriament nets, així com també les estacions. Indignant el servei que tenim aquí!

11 comentaris:

Anònim ha dit...

doncs el de la foto precisament no està massa brut :O

Anònim ha dit...

Potser caldria tenir en compte que una mica de la culpa és d'alguns dels nostres compatriotes que tenen un grau de civisme força lamentable.

Anònim ha dit...

Si que es pot fer alguna cosa: donar-li autoritat als vigilants per espantar a cops de porra a aquests desgraciats que deixen la seva marca a tot arréu igual que un gos pixa les parets. La veritat és que fa llàstima veure uns trens tan preciosos com passen tan tacats. I espera que els crios ratlla-vidres es donin conta de la trampa que hi ha posada en els vidres dels cotxes de metro.

Anònim ha dit...

totalment d'acord! una mica estrany que cap altre operador tingui els mateixos problemes! aquí calen € de Foment!

Bernat Borràs ha dit...

Home, aquest no va brut perquè ja vaig buscar-ne un que anés net (que va costar molt). No em dóna la gana de donar-los publicitat a aquests que fan aquests delictes. De tota manera, per l'altra cara anava pintat de dalt a baix el primer cotxe i es pot veure una mica en el reflex dels vidres de la 447 de darrere.

Anònim ha dit...

A FGC m'han explicat que tren que embruten, cap als tallers a netejar. I que de vegades les penes alternatives que imposen als grafiteros és precisament netejar la seva pròpia porqueria. Jo des de Girona no ho puc veure, però vosaltres segurament si que ho podreu comprovar.
Miquel Bodro

Pere Garcia ha dit...

a FGC miren i remiren qualsevol gravació de qualsevol càmera de seguretat que hagi enregistrat el grafiter dels collons i fan tot el possible per fer-li pagar el que ha fet.

Anònim ha dit...

Els trens segur que ho pinten els gamberros joves.

Frederick Engel ha dit...

Si, es un fastic que grafitejin els trens i es nota el passotisme de renfe, no només pels grafitis si no per l'estat de les vies i la bruticia que hi ha.
Només cal veure bellvitge que encara está com tot bastant provisional i no s'ha restablert la via aquella. Fa fastic realment lo deixat que tenen tot plegat.

Unknown ha dit...

Vaja, jo mes aviat sóc de la opinió que si els trens estan pintats en gran part serà culpa d'un petit grup de grans mal educats, no?
Per contra ahir de Mataró a Barcelona, a les 8.30h, el tren es va aturar poc després de Montgat; es va quedar sense corrent, va fer un parell de grans clonc's i ens vam quedar al mig de la via. Vaig mirar a la gent i ningú es va immutar, com si res. Això si que em preocupa, com que cada dia fa algun estrany tot ens sembla normal!

Anònim ha dit...

doncs quan es restabilirà la via que de moment esta fora de servei de bellvitge per aquell forat del 20 d'octubre?