16 de juliol 2008

La nova decoració de Liceu

L'estació de Liceu de la L3 del metro s'ha remodelat per adaptar-la a persones amb mobilitat reduïda, amb la instal·lació d'ascensors als accessos del costat mar i eixamplant les escales per poder complir amb la normativa d'evacuació. Després de moltes reclamacions encapçalades pel Fòrum del Transport Català, es va restituir la barana modernista que presideix les boques de l'estació. De tota manera, els rètols que lluïen la paraula "metro" amb un plànol de la xarxa incorporat no s'han tornat a instal·lar.
Al nivell de les vies, Liceu té l'honor de ser la primera estació "temàtica" del metro de Barcelona. S'ha decorat amb uns panells lluminosos que reprodueixen les fulles dels arbres de la Rambla. És una decoració bona que ha transformat l'estació de dalt a baix, fent-la també més lluminosa. Malgrat tot, els panells lluminosos desprenen molta escalfor i fa que pugi la temperatura a les andanes. A més, posats a fer una decoració singular, ja que Liceu va ser de les primeres estacions de metro de la ciutat, potser hauria estat més encertat recuperar les arrels i restituir en la mesura del possible la decoració d'origen, amb les lògiques adaptacions que requereixen els nostres dies. De tota manera, no sembla ni de bon tros la tònica que s'adopta en la remodelació d'estacions, on tot ha de ser modern i "fashion". Com ja he dit abans, m'agrada la decoració que han col·locat però preferiria que aquesta estigués a Drassanes, per exemple, i que l'estació de Liceu tingués reminiscències del passat. Potser alguna altra estació de la L3 (Fontana o Lesseps) encara hi seríem a temps de restaurar-la semblant a la versió d'origen.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Yo penso com tu: més llum, més calor. Però no passa res! Invertirem en més aire acondicionat que aportarà fred invernal a les andanes però calor als túnels i l'exterior. (ironia)
Potser que començin a pensar en la il·luminació LED i façin una inversiò maca, ara que cada cop tenen menys personal, el servei està més automatitzat i el bitllet més car.

Anònim ha dit...

No és el primer cop que Liceu és temàtica. Anys enrera, havia estat dedicada al Gran Teatre del que rep el nom. I si m'apureu, Maria Cristina també ho havia estat, no fa massa: sobre Nescafé :-)

Anònim ha dit...

Jo enyoro la decoració que l'estació de Pça Espanya tenia, tota de color "blau Philips". Sí, nodaixava de ser propaganda, però el blau relaxava. Després van posar el "verd amena"... i ara es "blanco españa", fent honor al nom de l'estació jeje.

Anònim ha dit...

a mi l´estacio d´espanya tota blanca em sembla monumental, el que si era horrible-pel meu gust, era quan estava pintada de verd amena-com que amena ja no existeix direm les marques.
david dénia