05 d’octubre 2009

Castelldefels, Platja i Centre

Avui he anat de visita a Castelldefels per veure les obres acabades de l'estació del centre i l'evolució de les obres a l'estació de Platja de Castelldefels. A Castelldefels l'estació ja està acabada; s'ha construit un nou pas inferior de comunicació entre andanes que disposa també d'un ascensor i s'ha realitzat el tancament total de les instal·lacions, de manera que ara cal passar per l'edifici de viatgers per entrar i sortir. Un curiós vigilant m'ha cridat l'atenció per fer fotos (encara estem així!) tot i que quan li he ensenyat el paper d'adif dient que ja no cal permís ha callat. Però no perquè es cregués el què deia el paper sinó perquè en el fons ell ho veia com un permís. Jo li he dit que encara que no dugués permís podria fer fotos però ell dur que dur que no, que l'estació era de renfe Rodalies i que podia fer fotos dels trens però no de les instal·lacions (!). Contradicció total ja que les instal·lacions justament són d'adif i els trens de renfe operadora. En fi, com que no baixava del burro he passat de seguir-me discutint ja que de fet després ha sigut molt amable i fins i tot em deixava entrar gratuïtament a les andanes... un personatge l'home aquest!
A Platja de Castelldefels la cosa encara va una mica més endarrerida, sembla que s'està acabant de fer el pas inferior, tot i que es manté la limitació de pas a 30 km/h pels trens i s'està realitzant el tancament de l'estació.

De trens he caçat el típic d'aquestes hores en aquesta línia (menys l'Euromed de les 16:00 que se m'ha escapat): el Talgo Mare Nostrum, el Talgo a Múrcia i l'Alaris, a més de molts trens de Rodalies (Civia, 447 i trens de dos pisos) i trens de mitjana distància.

3 comentaris:

ferry1ac1 ha dit...

Les obres aquestes de Castelldefels tocava fer-les però s'han fet una mica malament perquè si es ve o es va a la banda que queda per sota les vies s'ha de fer una mica massa de volta. A Castelldefels platja les obres estan endarrerides per temes de nivell freàtic (em sembla que ho van dir al diari)

ferry1ac1 ha dit...

Compareu això amb: http://www.youtube.com/watch?v=tzTLJtb2zNE&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=zoGfOi2zWPI&feature=related

Aleix Cortés ha dit...

Quin canvi que ha patit l'estació de Castelldefels, però val a dir que ja li tocava. A veure com deixen ara les altres estacions que s'han de reformar, tipus Gavà, Sant Vicenç de Calders.