16 d’octubre 2009

Visita a línia L9

Avui amb el Col·legi de Camins, Canals i Ports hem visitat les obres de la línia L9 del metro de Barcelona. Aquesta vegada la visita ha estat a l'estació d'Onze de Setembre, al tram 4, que ja es troba en la fase final de la seva construcció realitzant-s'hi la part d'arquitectura i la propera instal·lació d'escales mecàniques, ja que en aquest pou l'accés als trens no es farà amb ascensors sinó amb trams d'escales mecàniques donat que el túnel no discorre tan profund com en altres casos. L'estació no obstant sí que es troba en el túnel de 12 metres de diàmetre dividit per la meitat característic.
Més tard, hem anat de l'estació d'Onze de Setembre a l'estació d'Eixample Nord, al Prat de Llobregat i al tram 1 de la línia L9. En aquest cas el túnel és d'un diàmetre menor, de 9 metres, i les estacions es realitzen entre pantalles com el mètode "convencional". Eixample Nord és ara també el punt on es fa el proveïment de les dovel·les per al túnel i l'extracció de terres, substituint el pou d'atac on es va introduir la tuneladora de Mas Blau. D'aquesta manera s'evita realitzar llargs trajectes per l'interior del túnel fins arribar cal punt d'excavació.

A la imatge del bloc podeu veure l'andana de l'estació d'Onze de Setembre.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Molt interessant tot plegat!

xamcat ha dit...

uau!!! volem més fotos!!!!

Unknown ha dit...

Ei, Bernat! El proxim mes de Novembre s'ha inagurara el tram entre Can Zam i Can Peixalet.

tempesta negra ha dit...

doncs encara estem esperant-ho: hi ha balls de dades d'inauguració... el 5? el 12? el 13?

crec que seria millor que no maregessin tant la perdiu, prefereixo que em diguin que esperem un any o dos més que no pas aquest canvi constant de dies

tempesta negra ha dit...

doncs encara estem esperant-ho, que hi ha balls de dades d'inauguració: el 5, el 12 o el 13?

prefereixo que em diguin que esperi un parell d'anys més a que em posin el caramel a la boca