05 de novembre 2007

A l'epicentre del desastre...

Tinc moltes coses per explicar però ho aniré posant mica en mica al bloc: viatge a París, conferència sobre el tren-tram a Catalunya i de moment posaré el què he fet aquesta tarda. Després de passar-me força dies anant a veure trens desviats per la línia de Vilafranca avui he anat a l'epicentre de tot el caos ferroviari a Barcelona: Bellvitge.
Per anar fins a Bellvitge hi he anat en la L1 del metro, tal com marquen als fulletons de renfe de pla de transport alternatiu. Després d'una passejadeta (més curta del què em pensava) he arribat a les vies de la xarxa de via ampla... La primera impressió ha sigut de veure molts operaris per les vies amb maquinària diversa. De tota manera, tampoc era una cosa exagerada però sembla que mica en mica es va posant fil a l'agulla. També és curiós veure l'estació de Bellvitge tancada a plena llum del dia. Durant la meva breu estada a la zona, he pogut veure i saludar un fotògraf periodista que estava observant la situació, després que avui s'ha donat a conèixer la data teòrica de "normalització" del servei pel 30 de novembre. Així doncs, durant 4 setmanes més serà habitual veure trens de llarga distància per la línia de Vilafranca, autocars entre Gavà i Barcelona i trens de la línia R2 acabant a Gavà i Sants.

La tornada cap a Barcelona l'he fet via bus substitutori de FGC des de Gornal fins a Europa-Fira, on he transbordat a una de les 213 "empresonades" al tram fins a Pl.Espanya. Els trens arriben a Europa-Fira per la via 1, l'habitual, i realitzen la maniobra d'inversió de la marxa dins del túnel canviant de via a través de les diagonals que hi ha. A Pl.Espanya només hi ha la via 1 en servei, estacionant trens a la resta. Amb dues unitats 213 cobreixen el curt trajecte, on sembla que va per llarg de reestablir-s'hi la normalitat.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Ara diuen que estara tallat tot el mes.