30 de juny 2008

Estacions subterrànies línia Llobregat-Anoia

Avui he anat a fer una bona tanda de fotos a algunes estacions subterrànies de la línia Llobregat-Anoia, per poder actualitzar la web (que espero que sigui molt aviat!). La ruta ha començat a Pl.Espanya, per seguir cap a Magòria-La Campana, Ildefons Cerdà, EuropaFira i Sant Josep. Destacar especialment la foto que il·lustra el bloc d'avui, el nou disseny de banderola per a les estacions de FGC, on s'ha abandonat totalment el logotip del Metro del Baix Llobregat i passa a ser tot de color taronja. De moment que sàpiga només hi ha aquest tipus nou de pal identificatiu a Ildefons Cerdà. A Sant Josep, l'estació està bastant potes enlaire per la construcció dels nous ascensors, tot i que encara sembla que va per llarg. La darrera estació que he fotografiat avui ha estat Colònia Güell (ja a l'aire lliure) ja que encara no tenia fotos des que van fer el tancament tarifari de les instal·lacions.
La tornada cap a Terrassa l'he fet via Gornal-Bellvitge i Sants. Destacar que l'estació de Bellvitge torna a disposar de tres vies altre cop, les dues generals i la via 0 on inverteixen la marxa els Catalunya Exprés procedents de Figueres. A Sants he imprès bitllets per l'AVE, no sense abans haver d'anar de màquina en màquina buscant-ne primer alguna que estigués encesa i després alguna que imprimís; finalment, de 12 màquines de bitllets AVE que hi ha a l'estació només n'anava 1!

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Ep!!! Que has estat prop de casa meva!! De fet, recordo quan jo era petit i construien l'estació de la foto (Ildefons Cerdà). Fins la reforma de la Gran Via tenia 2 sortides (mar i muntanya) i ara només té la de muntanya. I a més, mirant cap altra banda (la sortida original l'han enterrat).

Bernat Borràs ha dit...

Joaquim, l'estació té dues sortides actualment si bé les dues situades al costat muntanya, una a cada costat de la calçada lateral per dir-ho d'alguna manera. La sortida de la foto és la principal però n'hi ha una de secundària (més a prop del tronc central) tot i que és molt estreta

Anònim ha dit...

Es nota que no paso per allà molt, oi?? L'ultim cop que vaig anar per aquesta estació, la Gran Via encara no estava acabada d'arreglar. De fet sí, visc a prop, però estic més cap a a banda del metro de Santa Eulàlia. Que per cert, tens pendent de visitar! La van acabar de reformar l'estiu de 2006.

Jordi Bonvehí i Castanyer ha dit...

A Manresa-Viladordis també hi ha aquest "pal" de color taronja.

Per cert des de març 2008 que les obres estan abandonades, i evidentment l'estació ocupa el ranking de estacions merdoses, brutes, fastigoses i ronyoses de la línia dels FGC.

Una salutació,
Jordi