27 d’agost 2008

Capturant la 253.001 en proves a Lavern

Avui he quedat amb uns companys d'afició a Lavern-Subirats amb la intenció bàsica i primordial de caçar la 253.001, que està fent proves per Catalunya entre Reus i el Morrot. Un d'aquests companys tenia el "xivatassu" de l'hora aproximada de pas per la zona, així que com que ens anava a tots bé hem quedat. La primera sorpresa fotogràfica del dia ens l'ha donada la 333.356 remolcant un tren de tremuges direcció sud. També direcció Sant Vicenç la 269.057 ha passat remolcant el butaner. I finalment, després de caçar diverses 447, AVE i Avant (per la LAV aquests últims òbviament) i força més tard del previst hem vist aparèixer per l'horitzó la famosa 253.001 circulant cap al Morrot en proves. La 253.001 remolcava una composició de vagons plataforma tipus TECO, amb contenidors de cisternes de matèries perilloses damunt d'alguns vagons. El maquinista ens ha saludat efusivament amb unes quantes pitades que han donat un ensurt a més d'un.
Després de la 253 em tocava esperar 50 minuts per al proper tren a Barcelona i Terrassa amb parada a l'estació. Durant aquesta estona ha passat primer una altra sorpresa com és la danesa de Comsa remolcant una composició de contenidors; la locomotora l'havia vista però només en treballs de via i obres, mai remolcant un tren de mercaderies que després he descobert que s'havia quedat a la factoria CELSA de Castellbisbal. Així doncs, COMSA sembla que és la primera operadora privada de mercaderies que circula per Catalunya. Després de la de COMSA, hem pogut veure un tren procedent de Solvay circulant cap al sud i just darrere una 269 aïllada.

Finalment, ha arribat la meva 447 força plena de gent amb la qual he tingut l'honor de en 1 hora i 40 minuts tornar a Terrassa. Com agrairé el dia que hi hagi la orbital i per tornar d'aquestes sortides fotogràfiques tardi molt menys de la meitat de temps! A destacar durant la tornada que per l'estació de Molins hem passat a "contravia" ja que a la via 2 hi havia una doble de 447 averiada.

2 comentaris:

Pol Llopart ha dit...

Ens ho vam passar força bé ! Mira què espantarnos jo i el Marc, :P Sort !

Pol Llopart

Anònim ha dit...

Ahir jo vaig anar a trenejar a Sant Viçens de Calders però desgraciadament no vaig veure cap 253.