25 d’agost 2008

London 2008. Overground

El novembre de 2007 a Londres es va posar en funcionament l'anomenat "Overground", formant part de la xarxa de transports urbans de la ciutat. El London Overground aprofita diversos trajectes existents que anteriorment operava la companyia Silverlink, formant un conjunt de quatre línies que a més una d'elles arriba a Stratford, la zona on hi haurà els estadis dels Jocs Olímpics del 2012. L'Overground integrarà també la East London Line de l'Underground que actualment es troba clausurada i amb servei substitutori d'autobús. Amb la construcció de més trams de línia hi haurà una mena de segona anella de línia circular, de radi més ampli que l'actual Circle Line. Els serveis actualment es realitzen amb els trens que ja hi havia amb el logotip de London Overground enganxat a sobre però aviat arribaran trens nous que els substituiran i també està previst augmentar les freqüències de pas més semblants a un metro, tot i que les vies les comparteixen en molts casos amb trens de mercaderies.
El nostre trajecte en l'Overground va ser de Camden Road a West Hampstead. Durant l'espera vam poder veure passar un tren TECO per l'altra via, que no deixa de sorprendre en una estació que és més de "metro" que de "tren". El tren era força comfortable, i a l'interior uns rètols deien que se li havien eliminat alguns seients per disposar de més espai per anar gent dreta. La impressió general és que és un servei nou que encara ha de madurar i adaptar-se a les necessitats de la gent ja que de fet per exemple només hi havia un tren cada 15 minuts, que és un interval de pas una mica massa gran. Imagino que de cara als Jocs Olímpics del 2012 l'Overground estarà ja al dia.
A la foto podeu veure un tren de l'Overground a Camden Road amb destinació Richmond. L'estació té la peculiaritat de que tant hi ha catenària aèria com tercer carril per a la presa de corrent.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Atenció al detall que a l'altre andana hi ha un Bobby. Suposo que deu ser de la BTP (british Transport Police). És important l'esforç que es fa al Regne Unit per intentar que els transports públics siguin llocs segurs tant pels usuaris com pels treballadors.