28 d’agost 2008

London 2008 (última part). Viatge a Bath

Un dels dies a Londres vam fer una escapada a Bath. Bath és una vila situada a uns 175km de Londres que és famosa especialment pels seus antics banys romans, que són de visita obligada si s'hi va. De fet, la pròpia estació ferroviària té el curiós nom de Bath Spa.
El nostre tren sortia de l'estació de London Paddington. Un cop comprats els bitllets, esperaríem 25 minuts el tren de la companyia First Great Western ja que l'anterior havia sortit feia 5 minuts. I és que hi ha un tren cada mitja hora en aquesta línia que va fins a Bristol. El tren era un dièsel class 43 HST, amb una motriu a cada extrem i 8 cotxes intermitjos, dels que tan abunden pel Regne Unit i que es troben repartits entre diverses companyies. Tot i que el comboi ja té una edat, per dintre està totalment reformat i és molt confortable, si bé els seients trobo que són excessivament alts i tapen massa la vista del cotxe per dins. Una altra curiositat del tren és que les portes són manuals, s'obren cap enfora i el viatger des de dins ha de baixar la finestreta i treure la mà fora per poder-les obrir. El tren va sortir de la platform 4 de London Paddington a les 10:30 en punt circulant a tota velocitat (125mph o 200km/h) primer per un tram electrificat fins a la bifurcació cap a l'aeroport de Heathrow. Després va seguir per un tram de 4 vies, dues per als ràpids i dues per als trens amb parada a totes les estacions fins a Didcot Parkway, parant també a Reading abans. A partir de Didcot Parkway es circula per dues vies i es fa parada a Swindon i Chippenham, abans d'arribar a Bath Spa, on vam arribar a les 12 del migdia, 1 hora i mitja després de sortir de Paddington. L'estació de Bath Spa és petita, només té les dues vies generals amb andanes laterals, però té força trànsit de trens.
A la foto un tren HST procedent de Londres surt cap a Bristol Templs Meads després de fer parada a Bath Spa.
Aquí acaba el reporatge bloquer del viatge a Londres. Properament tindreu més fotos a trenscat.cat de Londres en l'especial que estic preparant.