23 de novembre 2008

Trens LD i MD desviats pel Maresme

Adif executa obres de modernització de la infraestructura al tram Llinars del Vallès-Sant Celoni, a la línia Barcelona-Portbou. Aquesta actuació consisteix en la renovació de tres trams metàl·lics per a millorar la durabilitat i funcionalitat de les estructures.
Amb motiu d’aquestes obres, els caps de setmana del 15 al 16, del 22 al 23 i del 29 al 30 de novembre, s’interromp la circulació ferroviària entre Llinars del Vallès i Sant Celoni entre les 21.50h de dissabte fins les 10.50h del diumenge. Es produeixen diverses afectacions tant a trens de rodalies, com de mitjana i llarga distància. Durant el període de tall de la línia a Llinars, els trens de mitjana i llarga distància són desviats per la línia de Mataró, podent-se veure circulacions ben inusuals pel recorregut a través del Maresme.

Aquest matí m'he llevat ben d'hora per anar a caçar bàsicament els tres trens de llarg recorregut que es desvien, que són el Trenhotel de París i Zurich, l'Estrella Costa Brava i el Catalan Talgo. A més, ja que hi érem també he fotografiat els trens de mitjana distància que han passat i els Civia i 447 de la línia R1. La zona escollida per fotografiar ha estat els volts de Sant Pol de Mar, que per mi és l'indret més espectacular de la línia del Maresme; de fet m'he trobat fins a 4 aficionats més fent fotos a la mateixa zona, de manera que no dec ser l'únic que pensa que Sant Pol de Mar és un bon lloc!
A la foto del bloc podeu veure l'Estrella Costa Brava remolcat per una de les poques 252 encara no pintades de renfe operadora desviat per la via 2 de Sant Pol, fent encreuament amb un Civia de la línia R1, imatge ben inusual de veure. Llàstima que el dia no hagi estat del tot asolellat per donar més lluminositat a la imatge...

2 comentaris:

Anònim ha dit...

I un insensat que creua el pas a nivell sense saber que li vindrà la 252 per la dreta, amb les barreres abaixades....

Anònim ha dit...

Doncs a mi, el primer cap de setmana de tall, em va enganxar de ple tornant de Figueres el diumenge al matí. Per anar de Figueres a Cardedeu vaig tardar CINC HORES (i no és conya; cinc hores de rellotge).