23 d’agost 2008

London 2008. Wimbledon, un gran hub

Seguint amb el viatge a Londres, el dia 13 d'agost entre d'altres volíem anar a veure el tramvia de Croydon. Per anar-hi cal agafar la District Line i canviar a Wimbledon, al final de la línia. Wimbledon és una estació molt gran, amb 4 vies per al metro, 6 per a ferrocarrils i 1 petita via per al tramvia de Croydon (Tramlink que en diuen ells). Plovia molt i al panell d'informació del tramvia posava que com que havia caigut un arbre a la via i havia fet malbé el cable aeri de presa de corrent el tramvia només circulava fins a dues parades més enllà de Wimbledon. Això ens va trencar els plans, i vam decidir tornar a Londres en metro novament. Però abans, volia fer unes quantes fotos de Wimbledon ja que érem allí. El cas és que al cap de poqueta estona de fer fotos em van venir dues agents de policia a preguntar-me què feia. Em van explicar que no és que no pugués fer fotos sinó que com que Wimbledon era "a busy transport hub" que m'havia d'identificar i dir què feia, al qual vaig dir que era un "railway fan". Em vaig estar una bona estona amb les policies ja que a més d'apuntar-me les dades personals, s'apuntaven una descripció de la meva alçada, vestimenta, raça, etc., sempre de bon rotllo i molt correctament, si bé un no deixa de sentir-se tens òbviament. Finalment em van donar una còpia de l'escrit i em van explicar que això no passava al registre "criminal" que era més que res prevenció per terrorisme. Total, que es poden fer fotos, està permès a tot arreu al metro i ferrocarrils, però per temes de prevenció també et pots trobar que et parin i et preguntin què fas. Ara, que també et poden parar si volen perquè portes una motxilla grossa o pel què sigui...

3 comentaris:

Xavi ha dit...

Així doncs, entenc que aquestes mesures només les apliquen a les estacions més concorregudes, no? Suposo que si et veuen fent fotos en una de més solitària no t'haurien dit res.

De totes formes, pel que comentes sembla ser que tan et poden parar pel tema de les fotos com per portar "equipament sospitós", amb la qual cosa que et diguin que és per prevenció de terrorisme encara passa, no com aquí on només poden ser terrorismes en potència els que van armats amb càmera fotogràfica (o qualsevol dispositiu apte per fer fotos).

Si alguna vegada vaig per allà ja ho tindré en compte.

Anònim ha dit...

Bernat,benvingut a la llista de sospitosos enemics publics números 1 :)a mi a valencia en un dia i en menys de dos hores la policia em va identificar dos vegades.
recaets
david, denia

Anònim ha dit...

Al metro de Londres, segons un agent del personal, només es poden fer fotos sense faix. Són europeus però són rars, això és veritat no? Jo no he tingut cap problema allà a Londres els dos cops que hi he estat.