03 de juny 2009

De Portbou a La Molina per la Catalunya Nord (II)

De Portbou ens dirigim en cotxe vers la línia d'Elna al Voló, actualment destinada únicament al transport de mercaderies. Primer passem per l'antiga estació de Brullà, per on encara hi passen els trens però cap hi té parada en no tenir la línia servei de viatgers. L'antic edifici de viatgers ha estat reconvertit a una magnífica casa rural que encara conserva l'antiga taquilla i que és regentada per una senyora, la Joaquima, molt amable i que ens va deixar veure tota la casa amb tota llibertat (vegueu www.anciennegare.net). De Brullà vam anar cap al Voló on la cosa ja va estar tan bé; està tota l'estació tancada i no s'hi pot accedir per enlloc, ens van dir que teníem l'accés "interdit" (segur que tot això ho han après del nostre costat dels Pirineus...). La ruta va seguir cap a Perpinyà on segueixen les obres per adaptar l'estació a l'arribada de la línia d'alta velocitat des de Figueres. Com que era festiu poc moviment hi havia, en l'estona que vam estar només vam poder fotografiar un TGV Duplex que estava fent temps per sortir cap a Paris. A més, hi havia vaga de taquillers, de manera que l'estació encara es veia més morta.
Ens dirigim ara de Perpinyà cap a Vilafranca de Conflent, on seguirem la línia ferroviària recentment renovada fent parada a totes les estacions i baixadors per fotografiar-los (tot i que malhauradament sense tren...). Vam parar doncs al Soler, Sant Feliu d'Avall, Millars, Illa de Tet, Vinçà, Marquixanes, Prada de Conflent, Rià i Vilafranca de Conflent. A la foto del bloc d'avui podeu veure l'estació d'Illa de Tet amb els seus característics pòrtics de catenària; és l'única estació entre Perpinyà i Vilafranca amb dues vies i on s'hi poden realitzar encreuaments.

2 comentaris:

Jordi Freixas ha dit...

Collons... la línia, recentment renovada però la via secundaria està feta un fàstic.

Per cert, una cosa. Dedueixo per simple llògica, que la línia Vilafranca de Conflent - Perpinyà és de via única. No és per aquí, que hi faran passar l'AVE?

Bernat Borràs ha dit...

Sí, la línia és de via única però han desdoblat un tram de Perpinyà fins una mica abans de l'estació del Soler, on ja s'inicia la línia d'alta velocitat.