23 de maig 2007

Martorell-Central en servei

Ahir vaig anar a veure la nova estació de Martorell-Central que per fi, després de veure com hi passaven trens des que es va posar en servei la variant de Martorell el maig de 2005, va entrar en funcionament per als viatgers.
La nova estació tal com ja es podia apreciar des de feia força temps és de tipus molt funcional, sense gaires parafernàlies però que al costat de la de la xarxa de via ampla és glòria. L'edifici de viatgers es situa en perpendicular a un nivell superior i té una entrada per cada costat. Els entorns encara s'estan acabant d'arreglar, especialment pel què fa a la connexió del carrer Montserrat amb la zona de l'aparcament de l'estació. La sensació és que l'estació està acabada, tot i que el bar encara no està muntat, pero els entorns encara no. Per sort, i segurament fruit de la proximitat de les eleccions del 27 de maig, no s'ha posposat més la cosa i s'ha posat en funcionament l'estació que és especialment útil per enllaçar amb els trens de rodalies de renfe de les línies R4 i R7, tal com vaig poder comprovar. Esperem que el fet d'haver de passar pel carrer de les Escales temporalment fins que s'executi la segona fase no suposi cap problema de seguretat a segons quines hores...

Per cert que l'estrena de l'estació fotogràficament va ser amb el saler passant per la via sense andana i després la locomotora 254 tornant aïllada cap al dipòsit de Martorell-Enllaç. FGC a Martorell sempre m'ha regalat "perles" ja que el primer dia que anava la nova variant per Martorell-Central, l'any 2005, també vaig caçar abans que cap altra cosa una 254 i el potasser circulant cap al Port. Casualitat?

3 comentaris:

Anònim ha dit...

SIUSPLAUUUUUU
Podries posar alguna foto més? :(
T'ho agraïria molt!

jesús vidal ha dit...

Si us plau, podríes dir-me quins criteris es segueixen per diferenciar una via general d´una desviada? I per asignar quna es parell o senaç?

Bernat Borràs ha dit...

Hola Jesús! Et recomanaria que per resoldre dubtes d'aquest tipus passis pel Fòrum del Transport Català www.transport.cat i tu mateix formulis la pregunta :)