01 de novembre 2008

Baixada en Sport Wagen de Núria

El Cremallera de Núria viu uns moments molt moguts: s'estan realitzant obres per cobrir l'estació de Ribes-Enllaç i s'està acabant l'execució del túnel del Roc del Dui, que iniciarà el servei el 28 de novembre. Per tot això, hi ha molt moviment.
Ahir un grup d'aficionats vam anar al Cremallera per realitzar un viatge inèdit que mai més es podrà repetir, com és baixar amb els Sport Wagen de Núria a Ribes-Vila, remolcats per la DM6 (locomotora que havia estat al Cremallera de Montserrat). Els Sport Wagen són dos cotxes suïssos, de la companyia Matterhorn Gotthard Bahn (ex Furka-Oberalp i Brig-Visp-Zermatt), que la veritat és que són molt confortables i disposen d'un gran espai per carregar bicicletes, esquís, etc. L'interior recordava en gran part a les suïsses de Renfe, amb bombetes en lloc de fluorescents i finestres que es podien obrir totalment fins a baix.

Un cop a Ribes a la tarda vam tenir la sorpreseta de veure la descàrrega de la D9 a la línia de Núria, ja que durant les obres de connexió de les vies al túnel hi haurà dos trens llançadora per als treballadors realitzats per la D9 i la DM6. Un dels trens llançadora estarà fent viatges de Ribes a la boca sud del túnel del Roc del Dui, mentre que l'altre tren realitzarà viatges de Fontalba a Núria.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Que guai, m'hagués encantat poder-hi viatjar. Perque dius això de "un viatge inèdit que mai més es podrà repetir". Aleshores perque els tenen aquests vagons?

Puig

Anònim ha dit...

Uisss...pinta bé aquesta composició!!!!

Bernat Borràs ha dit...

Bé, no he matisat que el viatge és irrepetible perquè el traçat antic entre Fontalba i la corba de la Roca de l'Oratori desapareix amb la construcció del túnel del Roc del Dui aquest cap de setmana. Així doncs, aquest ha estat el primer i últim cop que els Sport Wagen han baixat per l'exterior.

Xavi ha dit...

M'hagués encantat anar-hi..... llàstima que havia de treballar i no hi havia manera d'agafar-me el dia de festa.

Anònim ha dit...

Només un petit aclariment Bernat. Et deus referir a que els SpotWagen van realitzar així el seu primer i últim viatge de baixada amb viatgers; no era la primera vegada que aquests dos vagons baixaven de Núria fins a baix.