07 de gener 2009

Llinars del Vallès amb sol... i neu!

Avui era un dia especial; havia nevat a cotes baixes, tampoc amb una intensitat exagerada al què serien les rodalies de Barcelona. Calia provar de fer alguna cacera de trens amb neu. Com que ahir vaig veure que per Granollers, Cardedeu, Montseny deien que havia nevat he decidit provar sort i anar a fer fotos per aquella zona.
El viatge ha començat a Passeig de Gràcia on he pogut veure ja la nova catenària rígida instal·lada. En menys de dos minuts ha arribat un tren amb destinació Granollers-Centre. L'he agafat i durant el camí es veia neu a les parts altes de les muntanyes de la serralada Litoral a partir de Montcada i Reixac (el Tibidabo també estava enfarinat, de fet es veia des de tot Barcelona crec). Fins a Granollers de neu a terra al costat de la via res de res. Espero un tren a Sant Celoni i a Cardedeu sembla que la cosa s'anima, però molt lleugerament... Però arribant a Llinars, la cosa ja adquireix una certa importància. Decideixo baixar a Llinars, ja que tot i no ser un gruix important, d'aquells que tapen el balast i les travesses, ja és notable i no vull arriscar-me més baixant a Palautordera o Sant Celoni.

Durant l'hora i mitja que m'he estat a Llinars, entre l'estació i el pas a nivell he pogut veure 451, 447, 440R, 448, 269 aïllades i després amb mercant i el Talgo Mare Nostrum. A més, he tingut la gran sort que mentre era allí ha sortit el sol, cosa que fa que les fotos siguin molt més bones; i amb el Turó de l'Home nevat al fons encara molt millor. En definitiva, una cacera de la qual n'estic molt satisfet.