06 de gener 2009

Tren de Reis a Abrera 2009 (i a Olesa maniobrant)

Ahir vaig anar a veure el tradicional tren de Reis a Abrera, que per primera vegada funcionava amb els metros comarcals i la doble via en servei. Pocs minuts després de les 6 de la tarda el tren de vapor feia la seva entrada triomfal a la via 2 d'Abrera amb Ses Majestats els Reis d'Orient a bord. Tot i així, l'andana estava buida perquè no van obrir les portes per tal que la gent pugués esperar els Reis a l'andana mateix i donava una sensació de fredor bastant important. Sort que un petit castell de focs va ajudar a mitigar-ho.
Al cap de pocs minuts, el tren de vapor va sortir cap a Olesa amb la llum del senyal de la via 2 en verd, estant també en verd el senyal de la via 1. Va arribar un R5 Martorell-Manresa al cap d'uns moments i vam anar cap a Olesa avançant el tren de vapor en plena marxa, circulant els dos trens per les dues vies en el mateix sentit. A Olesa vam poder veure les maniobres del tren per l'estació. De fet, a Olesa els Reis també havien arribat en tren fa uns quants anys però van deixar de fer-ho; ara resulta que el tren de Reis arriba a Olesa però sense Reis.

3 comentaris:

Red Zeppelin D3 ha dit...

Pregunto si aquest tren passa de forma freqüent. Home, no passarà com un tren ordinari Plaça Espanya-Martorell o Manresa... Curiositat.

Anònim ha dit...

quina pifia això de no deixar entrar la gent a l'estació! Jo crec que s'ho poden permetre! per un dia!

ara que també si algú ho vol veure, pagant una mica ho pot fer!

però millor obrir les barreres 10 minuts!

Anònim ha dit...

Si que passa de forma habitual, Joanet. Fa el recorregut entre Martorell i Monistrol, però la freqüència ara no te la sabria dir. Diria que 1 diumenge al mes, d'octubre a juny (aprox.).

Per cert, molt malament això de tancar les andanes. Mai hi ha hagut cap problema!!! :-(

I més malament encara que pugi fins a Olesa (el vaig veure des del balcó de ca meva ;-D ) de buit!!!