17 de gener 2009

Pescant trens al Garraf amb comiat Galícia

Avui he anat al Garraf amb un objectiu primordial clar: acomiadar-me del mític Estrella Galícia que a partir del 26 de gener proper serà substituït per un nou Trenhotel. Desapareixerà així un dels tres Estrella que subsisteixen encara en servei a Catalunya: el Costa Brava, el Pío Baroja i el Galícia. Està per veure com operen el nou Trenhotel però és de suposar que anirà per la LAV íntegrament fins a Zaragoza.
Per veure el tren he decidit anar a un lloc "fàcil" com és l'estació de Garraf. Allí hi he arribat cap a les 8:30 i he pogut veure de tot: el Trenhotel Málaga/Granada-Barcelona, dos Euromed València-Barcelona servits per flamants sèrie 130, un Euromed Barcelona-Alacant (encara amb un sèrie 101 que tenen els dies comptats), l'Estrella Galicia, l'Estrella Pío Baroja (que circulava amb 2 hores i mitja de retard i que he pogut saber-ho gràcies a la nova web d'adif que he consultat a través de l'i-phone) un altre Euromed Alacant-Barcelona amb sèrie 101 i un Alaris sèrie 490. Durant la cacera a Garraf he tingut ocasió de conversar amb Pere Baliarda, gran aficionat i fotògraf de trens on els hi hagi, a qui des d'aquí vull enviar una salutació per si de cas llegís aquestes línies.

Un cop ha passat l'Alaris he decidit canviar d'ubicació ja que volia fotografiar el Mare Nostrum i l'Unamuno des d'un altre punt que no fós l'estació de Garraf ja que ja en tenia fotos. He decidit anar a la zona del Racó de Santa Llúcia, entre Vilanova i Cubelles, on es poden fer fotos magnífiques de trens amb el mar al costat. Allí he pescat el Mare Nostrum i l'Unamuno que s'ha encreuat allí mateix amb el Talgo que ve de Múrcia (servit per un Talgo 200) i que per segons no m'ha espatllat la foto del Talgo III.

A la foto del bloc la imatge d'un dels darrers Estrella Galicia passant per Garraf a bona velocitat; no es pot dir que sigui la millor foto que he fet aquest matí però sí la més simbòlica.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

És una pena que retirin els Estrella Galícia i posin Trenhotels.Ara els viatges no seran tan "especials" com ho eren abans. Porta'ns més fotos, Bernat.

Pol Llopart ha dit...

Demà ja tenia planejat anar al Racó de Santa Llúcia a Fotografiar 130, Galicia, Mare Nostrum i Unamuno i veig què té m'has adelantat... ;)

Apa ! Adeu

Anònim ha dit...

El Estrella Galicia serà tot el mític que pugui ser, però l'he agafat dos cops i no puc sino alegrar-me de la seva retirada! Aquest agost tindré oportunitat de probar-ne el séu substitut.

renfe250 ha dit...

mol bona foto del galcicia pasat per el meu bloc
apa dew