19 d’agost 2009

Viatge a Itàlia. Roma (II)

El segon dia d'estar a Roma vam agafar la línia A del metro per desplaçar-nos de Termini fins a la zona del Vaticà.
El Metro de Roma va ser obert el 1955. Actualment hi ha dues línies, la línia A (taronja) i la línia B (blava). Una tercera línia, la C (verda), i un ramal de la línia B, estan actualment en construcció. La xarxa actual (38 km) té forma de X amb intersecció de les dues línies a l'estació de Termini, la principal estació ferroviària de Roma.

La línia A del metro de Roma va entrar en servei el 1980 i circula tota ella en túnel soterrat excepte el pas sobre el riu Tíber, que es fa a l'aire lliure. Molta part és amb túnels independents i andanes centrals a l'estil del metro de Londres o la línia 2 de Barcelona entre Universitat i Monumental. Totes les estacions tenen un aspecte similar, una mica fosc i una mica deixat. Per la línia A circulen trens de CAF similars als 5000 del metro de Barcelona.

La línia B va ser la primera del metro romà, que pretenia unir l'estació de Termini amb un nou districte al sud-est de la ciutat que s'havia de celebrar el 1942. L'entrada d'Itàlia a la Segona Guerra Mundial va truncar el projecte i la línia no es va finalitzar fins el 1955. El 1990 es va estendre la línia de Termini cap al nord-est.

3 comentaris:

Lacosaseva ha dit...

Aquests italians tenen un país bastant caòtic i una mica fet pols! Suposo que és pels polítics que tenen (no tant diferents d'alguns d'aquí) i per l'estimada mafia!

Frederick Engel ha dit...

Ja, es trist que un pais sigui gobernat per incompetents i on els estafadors son els reis del mambo, ... per desgracia no cal anar a Italia per veure com ens estafen tant politics com empreses de productes i serveis. I aqui les coses tambe estan brutes, perquè la gent tira les coses on li rota, hi han vandals que trenquen coses: Fa poc a Bailen-Diputació la cabina de allà estava amb els vidres trencats, em sembla que encara segueixen els vidres per allà. La BCN Neta no va a arreglar-ho ? La BCN Neta es disposa a posar multes als qui posen cartells de teatre alternatiu pero no a arreglar desperfectes... Vaya mafies.

david denia ha dit...

a l´octubre del 2005 vaig veure en un camio gondola al cinturo del litoral un cotxe del metro de Roma en direcció al port provinent de Caf