10 de desembre 2008

Obres a Barcelona Sagrera avancen

Avui he anat a fer un tomb per la zona de la Sagrera a Barcelona on s'està construint la futura gran estació per a trens de rodalies, mitjana distància i alta velocitat, a més de les línies L4 i L9 del metro. Fa cosa d'1 any i mig llarg encara vaig poder deambular per la zona de les vies de l'antiga estació de mercaderies, però a dia d'avui la situació és ben diferent. Es mantenen les 4 vies per a la circulació de trens (2 per a la línia de Granollers i 2 per a la línia de Mataró) però la resta es troba tota arrasada i s'estan realitzant moviments de terres a bastant bon ritme fins a l'entrada de l'estació de Sant Andreu Comtal. Faltarà veure com quedarà tot plegat però segur que canviarà radicalment la fesomia de la zona, si bé esperem que es tingui en compte l'accés a peu, en bicicleta i en transport públic a l'estació i que no es faci una "autopista" per arribar-hi ni un megaparking, tal com sembla que està previst en el projecte. Ah, alerta! com diu aquell bon crític de televisió.

7 comentaris:

Anònim ha dit...

si! i tant alerta! que amb els pallusos que ens governen..... no se sap mai!

Anònim ha dit...

L'estació de La Sagrera pot arribar a ser una catàrsis... que s'ho facin mirar!. Endavant! (com també diu aquell bon critic jeje).

Xavi ha dit...

Ah, Aleeeerta! La zona que dóna a l'entrada del túnel (entre el pont de Calatrava i el de Espronceda) ara ja fa uns dies que no hi veig gaire moviment (hi passo cada dia un parell de cops). Sembla que han traslladat les màquines més cap endins de Mallorca, suposo que a començar a construir les pantalles.

Anònim ha dit...

Suposo que heu llegit la informació de "EL PERIÓDICO", que es fa ressò del perill que corren les obres, ara que Foment difícilment obrindrà els beneficis previstos amb aquests terrenys...
¿O és que en Jordi Hereu es vol anticipar al problema? (Pe Jorba)

Anònim ha dit...

Sí, crec que pinten mals moments, encara ens quedarem sense l'Estació de La Sagrera.
L'Estat ens tracte de la pitjor manera possible, ara diuen que no hi ha financiació.
Catalunya que aportar més que ningú, a de viure de les plusvàlues generades per la venda dels terrenys; o sigui que no era inversió directe.
Fa fàstic nois.

Anònim ha dit...

ATENCIÓ!!!

renfe-adif informa que a partir del 25-12 fins al 6-01-09, el trajecte BCN-SANTS - PG. GRÀCIA - CLOT quedarà tallat per obres de la catenària per col·locar-a rígida.
la línia C-2 finalitzarà a BCN-SANTS i sortiran des de CLOT fins a MAÇANET-MASSANES.
la línia R-10 finalitzarà a BCN-SANTS i hi haurà autobusos directes a BCN-EST. FRANÇA.
de CLOT fins a BCN-EST. FRANÇA hi haurà trens llançadora directes cada 10' per sentit.

gràcies per escoltar-nos.

RENFE-ADIF

15-12-08

Anònim ha dit...

Ja se que no te res a veure, però Moltes gràcies per la foto i la felicitació del Nadal, Bernat.
Ben cordialment, Ricard