15 de juny 2009

150 anys de l'arribada del tren a Martorell Can Carreras

Ahir es va celebrar l'arribada del tren a Martorell Can Carreras, és a dir, l'arribada a Martorell creuant el riu Llobregat ja que tres anys abans havia arribat a la vila del Baix Llobregat però a l'altra banda del riu. Per celebrar l'efemèride, l'Associació d'Amics del Ferrocarril de Martorell va organitzar un viatge en un tren històric de l'Asociación Zaragozana de Amigos del Ferrocarril y de los Tranvías (AZAFT). El tren va venir dissabte des de Casetas, on es guarda el material, fins a Martorell per via Lleida i va tornar ahir mateix per via Casp. El tren estava format per una composició molt inèdita de veure a Catalunya com és la locomotora elèctrica 7702 "anglesa", furgó de correus, estafeta de correus, cotxe llit YF, cotxe llit T-2, cotxe restaurant CIWL, 5000 i cotxe saló ZZ-1601.
El tren va sortir passades les 10:30 del matí de Martorell, que vaig caçar minuts després a la sortida del túnel de Castellbisbal en el tram potser més feréstec del curt recorregut que feia la composició fins a Molins de Rei. Un cop va passar el tren vaig anar cap a l'estació on amb un rodalies vaig arribar-me a Molins per veure les maniobres de canvi de posició de la locomotora i fotografiar el tren en aquesta estació. Finalment vaig anar cap a Castellbisbal novament per agafar el cotxe i anar-me'n cap a Martorell, on caçaria el tren que arribava pocs minuts abans de les 12:30 al pont del Llobregat. A la via 3 de Martorell va estar parat fins a les 2, temps que vaig aprofitar per visitar el tren per dins, cotxe a cotxe, mentre es feien els actes de celebració a davant de l'estació.

En fi, un cap de setmana ben carregat de trens històrics entre ahir i avui, tan de bo se'n pugui repetir un altre en el futur!

4 comentaris:

albert gimenez jover ha dit...

Hi Bernat, aquest tren el vaig veure el Dissabte a Martorell amb el tren de les 19:40 des dels Monjos, anque el tren va arribar uns 20 minuts de retard a Martorell.
I crec que aquest unitat es com la Serie 277

Xavi ha dit...

Realment un molt bon cap de setmana!

Per cert, a la foto se'm veu a mi!! Estava fent fotos uns metres més al davant (sóc la taca negra que es veu entre els dos postes de catenària).

Unknown ha dit...

Hola Bernat, el dissabte justament amb un parell de companys de Manresa tambe el vem veure a Martorell.

Bernat Borràs ha dit...

Jeje, em sembla que hi havia algú cada 100 metres per la línia! Salutacions a tothom qui va anar-hi, que no érem pas pocs...!