29 d’agost 2007

Aniversari entrant a la zona +25

Tal dia com avui i més o menys cap aquesta hora vaig arribar en aquest món fa 26 anys. Estem parlant d'un ja llunyà 1981 en el que el ferrocarril era totalment diferent; evidentment hem millorat molt en diversos aspectes però en aquest país cada cop dóna més la sensació que es perd el concepte de ferrocarril com a servei social. Potser amb els trens de rodalies, que 26 anys enrere segurament anaven millor que ara, no tant però amb la resta de serveis sembla que tot es vulgui traspassar a l'alta velocitat deixant sense servei moltes poblacions intermitges de certa importància que hauran d'acabar passant-se a l'autobús. El 1981 encara teníem entre nosaltres la línia de Ripoll a Sant Joan de les Abadesses, si bé en estat moribund, o la línia pel Poblenou entre l'Estació de França (de rodalies) i Sant Adrià de Besòs. A molts llocs encara no havia arribat la febre del soterrament com per exemple Terrassa (tant renfe com FGC), Rubí, Vic, El Prat, etc. En fi, sigui com sigui més val mirar endavant i esperar un bon grapat de coses interessants que vindran ben aviat: la LAV, els metros comarcals del Bages i l'Anoia, el soterrament de Pallejà, el túnel del Roc del Dui o la renovació de via al Transpirinenc, per citar algunes de les coses que estan més al caure. També esperem que es traspassin les rodalies i regionals a la Generalitat (amb els fons necessaris) per tal que de mica en mica puguem anar veient una xarxa de via ampla més decent. D'aquí 26 anys en tornarem a parlar.
A la foto del bloc, una "suïssa" passant pel baixador de Castellarnau circulant direcció Barcelona i jo mateix observant-la detingudament. A finals dels anys vuitanta sembla que ja tenia falera pels trens, tot i que desgraciadament no tinc quasi fotos d'aquests.

10 comentaris:

Anònim ha dit...

Molt bona la foto d'en Bernat observant el bigoti de la Suïssa...!

Moltes felicitats!

Anònim ha dit...

felicitats bernat !!

Pol Llopart ha dit...

Per Molts anys !

Anònim ha dit...

Felicitats Bernat!

Ja ens diràs que t'han regalat! jeje

Anònim ha dit...

Hola yo soc d` murcia primerament felicitats per el blog y per el teu aniversari.Despres he de dir que aixo que las rodalias y els regionals pasi a mas de generalitat es penos yo he sentit el retrasos de renfe pero en cap moment vui que la generalitat agafi las rodalies y els regional el servei seria mes car y estriam igual.

Anònim ha dit...

Yo soy de granda y me interesa eso de los trenes si alli la situacion es penosa aqui es desesperante los trenes que utilizo yo los de la linea granada-guadix-linares baeza son una pena los sirben 592 sin reformar y a una velocidad penosa a si que yo creo que alli almenos los trenes funcionan aqui los tres servicios diarios funcionan cuando quieren.Y a los de renfe les da igual.Felicidades por tu cumpleaños

Anònim ha dit...

Bernat, per molts anys.
david, dénia

Anònim ha dit...

Per molts anys!
En tot cas, l'any 81 jo era molt més pessimista que ara, pel que fa al futur del tren. Si ara tenim les deficiències que tenim, és perquè va ser en aquells anys que s'havia deixat de creure en el ferrocarril, davant l'enlluernament provocat per l'automòbil... El tren era el passat. Si es mantenia més o menys dret, era perquè no es podien esborrar del mapa, tot d'una, les vies, les estacions (però com més es poguessin amagar millor)ni es podien llançar al mar tots els vagons i les màquines. El tren anava esdevenint una nosa (una "nosa" que s'ha convertit en la "nova" gran alternativa vint-i-sis anys després).
(El 81, un viatge Terrassa-Barcelona en RENFE era la imatge viva de la deixadesa,de l'enemistat amb la modernitat i el progrés, de la rancior, de la decadència d'un mitjà, de tercermundisme..., per molt que tot plegat ens evoqui una època més romàntica. Això s`ha guanyat: a cops d'incidències i de daltabaixos de tota mena, el tren està sortint del túnel... )

Frederick Engel ha dit...

Per molts anys i que la teva linea sigui molt llarga. Cuidat i que et trobis moltes estacions de enllaç amb la teva vida on convergeixis amb linees interesants, cuidat i per molts anys. Ja ens "barallarem" pel forum, amb educació naturalment.. cuidat.

Vida quotidiana ha dit...

Es nota que només tens 26. Si en tinguessis més de 30 recordaries les rodalies de la Renfe versió blava i groga (o verda i platejada depenent de la línia). Més o menys era el mateix desastre que és ara, però amb força menys freqüències.

I per cert, una petita rectificació: la línia de Sant Joan ja no funcionava l'any 81. Estava servida per autobusos a causa d'una esllavissada uns mesos enrere que ja no es va reparar.