01 d’abril 2009

Aprofitant que la pluja ha amainat... Vic

Avui al matí no tenia gaire clar si faria res. A més, trobar-me amb tot el sarau a la línia Vallès dels FGC tampoc hi ha ajudat, ja que el tren de les 7:06 de Terrassa ha estat suprimit i ajuntat amb el de les 7:18 que a més ha trigat 10 minuts a fer el viatge perquè ha parat a Les Tres Torres, La Bonanova, Sant Gervasi. El problema era una averia a l'enclavament de Pl.Catalunya que feia que les vies 1 i 2 estiguessin anulades i els S1 i S2 sortissin de les vies 4 i 3 i els L7 per la via 5. Total, que entre això i el mal temps que feia més aviat pensava no fer res.
Finalment m'he decidit veient que la pluja amainava i he anat a Vic. Sabia que ho tindria molt magre per caçar un tren d'obres però igualment volia anar a l'estació de la capital d'Osona perquè encara no la tenia ben retratada de dalt a baix, sempre hi havia anat de "rasquitlló". He viatjat en una doble de 447 que feia el servei L'Hospitalet-La Tor de Querol i que no anava gaire plena, sobretot a partir de Mollet-Sta.Rosa on sorprèn la gran quantitat de viatgers que hi ha. A Balenyà-Tona-Seva hem fet creuament amb una 321 tecsana (o sigui de Tecsa) que no he pogut fotografiar ja que el tren amb el que anava era el semidirecte. Hem arribat a Vic amb uns 7 minuts de retard i m'he posat a fer fotos amb un bon sol que lluïa. Avui he tingut l'amable visita d'un vigilant que el primer que m'ha dit és que no podia fer fotos; només dir-me això sempre de bones maneres li he ensenyat la circular d'adif de supressió del permís per a fer fotos, que justament avui compleix 1 any de la seva entrada en vigor. Aleshores m'ha dit que d'acord, però que millor que un altre dia avisés abans. I després m'ha començat a clavar un rotllo de que si amb el bitllet no podia estar allí perquè havia vingut de Barcelona, que el bitllet només era per a 2 hores i no sé què. Total, que he seguit a la meva tranquil·lament i he fotografiat un Ripoll-L'Hospitalet i un L'Hospitalet-Vic.

Durant la tornada m'he anat enamorant de la línia, que feia molt temps que no feia en tren i que guarda uns paratges magnífics que a més aquesta primavera ofereixen un verd molt intens. Al fons, la neu del Montseny acaba de completar l'estampa. Hi hauré de tornar i a veure si amb una mica de sort puc caçar algun tren d'obres per la línia. Per cert, la 321 de Tecsa després l'he avançat de nou entre Cerdanyola i Barberà quan ja tornava cap a Terrassa. Se m'ha tornat a escapar!

7 comentaris:

Jon T. Race ha dit...

Aixó dels vigilans es indignant. Encare que cada vegada menos, es clar que ho fan per motius poc clars, ja que es imposible que 1 any després no sapiguen que no fa falte el permís de fotografías. De fet es veu clar quand els hi comentes, con ha sigut el teu cas i reacciona amb la resposta "estandar": Una altre vegade avisa abans de fer les fotos. Acaba de llegir que no fa falte permis previ, pero insisteix. Jo, en tot cas, encare que tambe porto una copia de la circular, no els hi ensenyo mai, els hi explico la circular i els hi dic que si tenen algún problema cridin a la policia.Com es normal no criden a ningú perque saben el que pretenen fer veure que no saben. soposo que en el pasat han tingut molts problemes amb el permis i, ara, ens tenen mania.

Unknown ha dit...

Hola Bernat, fa dies que ting ganes de anar fins a Vic, aixo del tren d'obres deu ser si l'atrapes "foto", ja que no deu tenir un horari fix?.

Amb el tema dels Vigilans, jo encara ting vigent el carnet d'adif, i (no se si es bona ideia) l'he fet plastificar, per que encara que estigui caducat el pensava ensenyar.
A totes les estacions que he visitat fins ara, (tot i que no son gaires) no he tingut cap problema, i espero que continui aixi....

david denia ha dit...

els vigilants i els caps d´estacio. fa 10 dies vaig anar a l´estacio de sagunt, vaig dir-li a la taquillera les "meves intencions" va avisar al cap d´estacio i em va dir que estava prohibit fer fotos a les estacions. li vaig dir que havia sortit una circular d´adif i de renfe el març de l´any passat que llevava tota prohibició, i llavors em va dir que em feia falta una autoritzacio. li vaig treure l´autoritzacio dient-li que ja no era necessaria,que la circular en qüestio la derogava i era paper mullat pero que per aquests casos la duia. total,que l´home al final va dessistir i vaig estar fent fotos a l´estacio de sagunt i el nano de seguretat no em va dir res

Anònim ha dit...

Bernat la 321 de que parles devia ser la 048 que fa temps que es passeja per la línia. Per cert fa una setmana més o menys que ja he vist 2 carrilers deferents amb locomotora Comsa, i tot i no veure la matricula diria que és una de les 51. Algú sap per a què els pugen??? Marc

Anònim ha dit...

El que em sembla molt malament es fer el trajecte de L'hospitalet- la tor en les comfotables 447... aixi, va renfe...

Rodalies_Vic_C3 ha dit...

Precisament jo vaig caçar la 321 aquí, ja que vaig venir amb el tren anterior. En aquells moments jo pujava a la 447 en doble, per anar fins a St. Quirze. Fa un parell de mesos em va passar el mateix que tu, que em van veure fent fotos, i va venir el vigilant dient que no es podien fer. Jo no portava la circular a sobre, però l'hi vaig informar sobre la supressió. Des d'aquell moment, ja no m'agrada anar a Vic a fer fotos, a part que ja la tinc molt vista. Tot i així vaig tenir temps abans no em veiessin de fer un parell o tres de fotos a la ALCO, sortint de Vic.

Rodalies_Vic_C3 ha dit...

Potser ja ho sabràs, però a paritr de dimarts 15, comencen les obres entre La Molina i Puigcerdà. Miraré d'estar atent a qualsevol circulació estranya que es produeixi.