03 d’abril 2009

Obres espectaculars ben a prop de casa

Ahir mirant un diari d'aquests gratuïts que reparteixen per Terrassa vaig veure una foto realment espectacular de les obres del perllongament de la línia dels FGC al seu pas pel parc de Vallparadís. És allò que passa que a vegades un se'n va molt lluny a veure coses i se n'oblida de les obres ferroviàries de la pròpia ciutat. Avui hi he anat a treure el cap i l'avançament que han fet les obres és espectacular després d'estar molts anys parades per diverses causes (de fet van començar-se l'any 2003!). Els dos espectaculars calaixos que veieu serviran per salvar el torrent de Vallparadís que està situat a una cota molt més baixa que la resta de la ciutat. Per aquests calaixos passaran les tuneladores que vindran de Can Roca perforant cadascuna un dels dos túnels i seran empeses en aquest tram per seguir perforant fins a la Rambla. Un cop a la Rambla les tuneladores es mig desmuntaran i s'extreuran justament per aquesta zona de Vallparadís. En principi tot plegat ha d'estar acabat i en servei l'any 2011.

4 comentaris:

Adolf ha dit...

quina forma de migpartir el Parc!!!

Anònim ha dit...

Tota aquesta zona de l'antic torrent/actual "parc" desballestat quedarà simplement transformada i, pel que assenyalen els informes tècnics, no es perdrà la "continuïtat" del parc, malgrat que sí que s'hi produiran -a la zona- determinats desnivells que li donaran una forma simplement diferent a la d'abans de les obres. Però tinguem en compte,d'altra banda, que el fons d'aquesta part del parc s'omplirà -amb terres provinents de les obres/extraccions de Can Roca) i que, per tant, els desnivells quedaran atenuats, segons que diuen... (PeJ.)

Anònim ha dit...

Espectacular. Bernat, m'he permès agafar la teva imatge per fer una comparativa de l'estat de les obres. La pots trobar aquí: http://www.elliot.cat/unes-obres-espectaculars

Tinc fotos de les obres d'altres zones i d'altres anys, si en algun moment en necessites ja saps on demanar-les.

salut!

Red Zeppelin D3 ha dit...

Se sap quan s'electrificarà la línia a la Pobla de Segur?