28 d’abril 2009

A Maçanet-Massanes sense ni un mercant

Aquesta tarda he anat a Maçanet-Massanes (just a l'altre extrem d'on vaig estar divendres, a Sant Vicenç de Calders) amb la intenció de caçar força trens, incloent Civia de la línia R1 (que encara no tenia), algun mercant i amb la lleu esperança de veure una 449 en proves. La veritat és que la 449 no es veu per enlloc, no sé si se l'han endut o està molt amagada però no hi ha manera de veure-la... L'estació de Maçanet ha canviat força amb el nou viaducte de la línia d'alta velocitat que la creua. Pel camí també he pogut veure que ja hi ha instal·lada via a força trams de la línia i també està en plena activitat la nova base de muntatge de Sant Feliu de Buixalleu. Durant les 2 hores i mitja que he estat a l'estació no he vist gaire varietat: moltes 448, 440R, 447 i Civies, a més del Talgo Mare Nostrum; ni rastre de mercant. L'única cosa diferent que he vist és la 465-224 en proves procedent de Girona i circulant direcció Granollers/Barcelona. Volia tornar amb el Regional que passa per l'estació cap a Barcelona a les 19:00 i que té 5 minuts de parada perquè sigui avançat pel Catalan Talgo. Però mirant la web d'adif amb l'iphone he pogut veure que anava 15 minuts tard i que no es produiria l'avançament.
L'avançament s'ha produït finalment a Sant Celoni on el Regional ha entrat per la via 1 i ha fet parada. En veure el moviment que feia he baixat corrent del tren i me n'he anat el màxim de lluny que he pogut per fotografiar el Catalan Talgo, ja que a més el Regional anava grafitejat i quedava horrible a la foto.

3 comentaris:

Jordi Freixas ha dit...

Realment... és increible com poden deixar tant obsoleta una estació que podria ser tant competitiva per la seva funció d'enllaç:

Resulta que si vius a Blanes i pretens agafar algun dels Talgos que van a França o l'Estrella Costa Brava, les úniques opcions que tens són o bé anar a Barcelona (fent una volta bastant estúpida), o anar a Girona (para a Sils el Costa Brava?); anar amb tren fins a Maçanet-Massanes. A Maçanet-Massanes agafar un Regional cap a Girona i allà agafar el tren en qüestió.

Visca la intel·ligència i la mare que la va parir...

PD: Amb la línia d'Alta Velocitat per damunt de l'estació no hi ha ni un trist PAET d'aquests (o com collons es digui) per fer correspondència. Ja seria estrany...

Bernat Borràs ha dit...

Bé, almenys ara tots els trens de Mitjana Distància, tant Regionals com Catalunya Exprés, hi tenen parada cosa que donava la sensació que hi havia moltíssims més trens que abans.

Jordi Freixas ha dit...

Sí... sempre és un avenç, però... la línia de la costa continua essent bastant marginada pel que fa a les connexions amb Llarga Distància.