13 d’abril 2009

Estació de Santander

Després de l'estada a Vitoria-Gasteiz vam anar cap a Santander, on el dia 7 visitàvem la ciutat i aprofitava per anar a veure tant l'estació de FEVE com la d'adif, que estan una just al costat de l'altra.
L'estació de FEVE de Santander disposa de sis vies i tres andanes i és una estació terminal. Les vies estan electrificades ja que compta amb trens de rodalies elèctrics que van de la capital de Cantàbria cap a Liérganes i Torrelavega-Cabezón de la Sal. Molt a prop de l'estació hi ha també el dipòsit i tallers dels trens de FEVE d'aquella zona. Per poder accedir a les andanes vam comprar bitllet fins a Valdecilla (zona 1) ja que disposa de barreres tarifàries que tanquen l'estació. Vam tenir sort i a més dels trens de rodalies elèctrics dels quals hi ha bastantes expedicions vam poder veure un dels dos únics regionals que procedent de Bilbo parava a Santander, invertia marxa i seguia cap a Oviedo. El regional era servit per una unitat "Apolo" de dos cotxes dièsel ja que recorre trams de línia no electrificats.

L'estació d'adif de Santander és molt modesta ja que només té tres vies també en disposició d'estació terme. Té un parell de vies més que són més curtes que també disposen d'andana. Poc moviment hi havia i només vam poder veure la 440-237 que és de 2 cotxes i que havia circulat per la línia de Puigcerdà. El tren sortiria novament en un servei Regional fins a Valladolid. La unitat 440 reformada disposa dels seients tous que ja tenia quan pujava a Puigcerdà i té un petit escut de Cantàbria als laterals. També vam poder veure una unitat 446 que va arribar de buit a l'estació i més tard la 440-236 també de dos cotxes que venia de Los Corrales de Buelna. Per cert, que a Santander em va venir un vigilant amb el rotllo de no fotos que vaig poder solucionar ràpidament amb la circular d'adif. El què és sorprenent és que en canvi a Euskadi ningú m'ha dit mai res quan a priori pot semblar que és una zona "de més risc"...

A la foto del bloc, la unitat 3808 procedent de la línia de Torrelavega i Cabezón de la Sal en un servei de rodalies entrant a l'estació de Santander.

2 comentaris:

david denia ha dit...

no se si coneixes la linia de la robla, pero no la deixis de banda, fliparas

Rodalies_Vic_C3 ha dit...

Se t'ha escapat per pocs dies la 440 252, que ja és donada de baixa. Com vas veure les dues ex-Delta?