28 de gener 2008

Per les obres de doble via Olesa-Abrera-Martorell

Avui he anat a fer una passejadeta per les obres de duplicació de via entre Olesa i Martorell, que d'alguna manera podríem dir que és la darrera gran obra que s'està executant de moment a la línia Llobregat-Anoia i que resta per finalitzar. Ara per ara, s'està treballant amb gran intensitat al tram entre Abrera i Martorell, on s'estava instal·lant catenària a la nova via 1 que ja té la via totalment renovada o bé col·locada, segons el tram. El proper 2 de febrer es tallarà la línia entre Olesa i Martorell, de manera que molt possiblement es connecti la nova via 1 i els trens passin a circular per aquella via... possiblement a Abrera també es modifiqui la disposició de vies pel costat Martorell, si bé està per veure realment què faran.
Entre Abrera i Olesa la cosa està més parada, si bé la nova via 2 ja està totalment col·locada a l'espera de connectar-se pel costat Abrera. El què sí que falta per instal·lar-hi és la catenària i fins i tot els pals al pont sobre el riu Llobregat... però vaja, a tot plegat ja se li comença a veure el final.

A la foto una 213 al costat de la locomotora 1000 de TECSA a la trinxera propera al pas sota l'autovia A-2, en un punt on s'ha construit un pont nou substituint-ne a un d'existent per donar servei a un camí rural.